Karamelcake-speculaas plaatkoek

Ingrediënten

Speculaas:Karamelcake:Afwerking:

Materiaal

Werkwijze

Speculaas
  1. Kneed alle ingrediënten tot een soepel deeg. Strooi bloem op het werkoppervlak en bovenop je deeg en rol uit tot een rechthoek van ongeveer 30x34cm.
  2. Bekleed de ovenplaat met bakpapier, leg hier de speculaas op en snijd de randjes recht af. Bak de speculaas 13 minuten op 175°C en laat afkoelen. Strijk daarna de speculaas in met een dun laagje abrikozenconfituur.
*Tip: Deeg te korrelig of te droog? Voeg dan een ei toe aan het speculaasdeeg.

Karamelcake
Meng alle ingrediënten tot een glad beslag. Verdeel het beslag over de speculaas. Leg dan schijfjes abrikozen op het beslag en bak 35 minuten op 180°C.

Voor afwerking
  1. Laat de amandelschilfers een 10-tal minuten bruinen in de oven op 180°C.
  2. Verwarm de afdekgelei met het water enkele seconden in de microgolfoven tot hij vloeibaar is. Strijk de cake in met de afdekgelei en strooi er dan de amandelschilfers over.

Karamelcake-speculaas plaatkoek

Ingrediënten

Speculaas:Karamelcake:Afwerking:

Materiaal

Werkwijze

Speculaas
  1. Kneed alle ingrediënten tot een soepel deeg. Strooi bloem op het werkoppervlak en bovenop je deeg en rol uit tot een rechthoek van ongeveer 30x34cm.
  2. Bekleed de ovenplaat met bakpapier, leg hier de speculaas op en snijd de randjes recht af. Bak de speculaas 13 minuten op 175°C en laat afkoelen. Strijk daarna de speculaas in met een dun laagje abrikozenconfituur.
*Tip: Deeg te korrelig of te droog? Voeg dan een ei toe aan het speculaasdeeg.

Karamelcake
Meng alle ingrediënten tot een glad beslag. Verdeel het beslag over de speculaas. Leg dan schijfjes abrikozen op het beslag en bak 35 minuten op 180°C.

Voor afwerking
  1. Laat de amandelschilfers een 10-tal minuten bruinen in de oven op 180°C.
  2. Verwarm de afdekgelei met het water enkele seconden in de microgolfoven tot hij vloeibaar is. Strijk de cake in met de afdekgelei en strooi er dan de amandelschilfers over.