Plaatkoek

Ingrediënten en instructies voor plaatkoek van 30x34cm


Karamelcake-speculaas plaatkoek

INGREDIËNTEN

Speculaas
Karamelcake
  • 400g mix voor karamelcake
  • 4 eieren
  • 200g zachte boter, margarine of zonnebloemolie
  • abrikozen
Afwerking

WERKWIJZE


Speculaas
Kneed alle ingrediënten tot een soepel deeg. Strooi bloem op het werkoppervlak en bovenop je deeg en rol uit tot een rechthoek van 30x34 cm.
Bekleed de ovenplaat met bakpapier, leg hier de speculaas op en snijd de randjes recht af. Bak de speculaas 13 minuten op 175 graden en laat afkoelen. Strijk daarna de speculaas in met een dun laagje abrikozenconfituur.

Karamelcake
Meng alle ingrediënten tot een glad beslag. Verdeel het beslag over de speculaas. Leg dan schijfjes abrikozen op het beslag en bak 22 minuten op 180 graden.

Voor afwerking:
Laat de amandelschilfers een 10-tal minuten bruinen in de oven op 180 graden.
Verwarm de afdekgelei met het water enkele seconden in de microgolfoven tot hij vloeibaar is. Strijk de cake in met de afdekgelei en strooi er dan de amandelschilfers over.

Laden
Laden