Top of the page

Pizza vier seizoenen

Ingrediënten

Bodem:Vulling:
  • 100g geconcentreerd tomatenpuree (kook deze in of gebruik dit recht uit de verpakking)
  • 12 olijven
  • 150g gerookte spekreepjes
  • 2 sneden ham (blokjes)
  • olijfolie
  • (verse) oregano
  • (verse) artisjokharten
  • (verse) gesneden champignons
  • 150g gemalen kaas naar keuze

Werkwijze

Aantal: voor een pizza van ±28 centimeter
  1. Meng de ingrediënten voor het pizzadeeg en kneed 10 minuten voor een luchtig deeg.
  2. Laat het deeg ± 25 minuten rusten onder plastic.
  3. Rol het pizzadeeg uit en leg het in de ingevette pizzavorm.
  4. Doe de tomatensaus op het pizzadeeg en verdeel het gelijkmatig over het deeg.
  5. Zet de pizza al 5min in de oven zodat de saus in het deeg kan trekken.
  6. Beleg daarna het pizzadeeg met champignons, artisjokharten, olijven, spekblokjes, hesp,... en bestrooi rijkelijk met geraspte kaas.
  7. Overgiet de pizza met je duim op de opening van de olijfoliefles. Dit om te voorkomen dat je teveel giet. 
  8. Nog een snuifje oregano erover.
  9. Bak de pizza op 200°C gedurende ± 25 minuten in een voorverwarmde oven.
  10. Snij met de pizzasnijder de stukken en smullen maar!

Pizza vier seizoenen

Ingrediënten

Bodem:Vulling:
  • 100g geconcentreerd tomatenpuree (kook deze in of gebruik dit recht uit de verpakking)
  • 12 olijven
  • 150g gerookte spekreepjes
  • 2 sneden ham (blokjes)
  • olijfolie
  • (verse) oregano
  • (verse) artisjokharten
  • (verse) gesneden champignons
  • 150g gemalen kaas naar keuze

Werkwijze

Aantal: voor een pizza van ±28 centimeter
  1. Meng de ingrediënten voor het pizzadeeg en kneed 10 minuten voor een luchtig deeg.
  2. Laat het deeg ± 25 minuten rusten onder plastic.
  3. Rol het pizzadeeg uit en leg het in de ingevette pizzavorm.
  4. Doe de tomatensaus op het pizzadeeg en verdeel het gelijkmatig over het deeg.
  5. Zet de pizza al 5min in de oven zodat de saus in het deeg kan trekken.
  6. Beleg daarna het pizzadeeg met champignons, artisjokharten, olijven, spekblokjes, hesp,... en bestrooi rijkelijk met geraspte kaas.
  7. Overgiet de pizza met je duim op de opening van de olijfoliefles. Dit om te voorkomen dat je teveel giet. 
  8. Nog een snuifje oregano erover.
  9. Bak de pizza op 200°C gedurende ± 25 minuten in een voorverwarmde oven.
  10. Snij met de pizzasnijder de stukken en smullen maar!