PIZZA VIER SEIZOENEN

INGREDIËNTEN

Bodem:
120g        mix voor pizzadeeg
±70ml     lauw water (±40°C)

Vulling:

  • 100g geconcentreerd tomatenpuree (kook deze in of gebruik dit recht uit de verpakking)
  • 12 olijven
  • 
150g gemalen kaas naar keuze
  • 
(verse) gesneden champignons
  • 
150g gerookte spekreepjes
  • 
2 sneden ham (blokjes)
  • 
(verse) artisjokharten
  • 
olijfolie
  • (verse) oregano kruiden

BEREIDINGSWIJZE

Aantal: voor een pizza van ±28 centimeter

  1. Meng de ingrediënten voor het pizzadeeg en kneed 10 minuten voor een luchtig deeg.
  2. Laat het deeg ± 25 minuten rusten onder plastic.
  3. Meng de pizzafond met het water.  
  4. Rol het pizzadeeg uit en leg het in de ingevette pizzavorm.
  5. Doe de tomatensaus op het pizzadeeg en verdeel het gelijkmatig over het deeg.
  6. Zet de pizza al 5min in de oven zodat de saus in het deeg kan trekken.
  7. Beleg daarna het pizzadeeg met champignons, artisjokharten, olijven, spekblokjes, hesp,... en bestrooi rijkelijk met geraspte kaas.
  8. Overgiet de pizza met je duim op de opening van de olijfoliefles. Dit om te voorkomen dat je teveel giet. 
  9. Nog een snuifje oregano erover.
  10. Bak de pizza op 200°C gedurende ± 25 minuten in een voorverwarmde oven.
  11. Snij met de pizzasnijder de stukken en smullen maar!


Pizza 4 seizoenen



Laden
Laden