Pistache citroen cake
*met dank aan de enthousiaste Cook & Baker @Greet voor het recept en de foto's!
Ingrediënten
Cake beslag- 8g vanillinesuiker
- 150g roomboter
- 3 eieren
- 300g cakemix
- 1 1/2 citroen zeste
- 1/2 el melk
- 45g pistache smaakpasta
- 1 1/2 kl citroenextract
- 35g ongezouten pistachenoten (grof gehakt)
- 1/4 of 1/2 kl citroenextract (of meer naargelang persoonlijke smaak)
- 150g gebruiksklare fondant
Materiaal
Werkwijze
- Verwarm de oven op 180°C boven en onder warmte.
- Besmeer de bakvorm met boter en strooi bloem zodat gans de bakvorm bedekt is met een laagje bloem.
- Klop de boter, vanillesuiker en zest van citroen tot een luchtig geheel.
- Voeg de eieren één voor één toe en mix tot alles goed is opgenomen.
- Voeg de cakemix toe en mix kort tot een glad mengsel.
- Verdeel het deeg in 2 kommen.
- Onder de ene helft meng je pistachepasta.
- Onder de andere helft meng je het citroenextract en de melk.
- Schep het deeg om en om in de bakvorm en bak 40 à 45 minuten.
- Meng het extract van citroen goed onder de gebruiksklare fondant.
- Druppel het glazuur over de afgekoelde cake en bestrooi met gehakte pistachenoten.
Product set carousel
Pistache citroen cake
*met dank aan de enthousiaste Cook & Baker @Greet voor het recept en de foto's!
Ingrediënten
Cake beslag- 8g vanillinesuiker
- 150g roomboter
- 3 eieren
- 300g cakemix
- 1 1/2 citroen zeste
- 1/2 el melk
- 45g pistache smaakpasta
- 1 1/2 kl citroenextract
- 35g ongezouten pistachenoten (grof gehakt)
- 1/4 of 1/2 kl citroenextract (of meer naargelang persoonlijke smaak)
- 150g gebruiksklare fondant
Materiaal
Werkwijze
- Verwarm de oven op 180°C boven en onder warmte.
- Besmeer de bakvorm met boter en strooi bloem zodat gans de bakvorm bedekt is met een laagje bloem.
- Klop de boter, vanillesuiker en zest van citroen tot een luchtig geheel.
- Voeg de eieren één voor één toe en mix tot alles goed is opgenomen.
- Voeg de cakemix toe en mix kort tot een glad mengsel.
- Verdeel het deeg in 2 kommen.
- Onder de ene helft meng je pistachepasta.
- Onder de andere helft meng je het citroenextract en de melk.
- Schep het deeg om en om in de bakvorm en bak 40 à 45 minuten.
- Meng het extract van citroen goed onder de gebruiksklare fondant.
- Druppel het glazuur over de afgekoelde cake en bestrooi met gehakte pistachenoten.
Product set carousel