Top of the page

Pistache citroen cake

recept pistache citroencake
*met dank aan de enthousiaste Cook & Baker @Greet voor het recept en de foto's!

Ingrediënten

Cake beslagCitroenglazuur

Materiaal

Werkwijze

  1. Verwarm de oven op 180°C boven en onder warmte.
  2. Besmeer de bakvorm met boter en strooi bloem zodat gans de bakvorm bedekt is met een laagje bloem.
  3. Klop de boter, vanillesuiker en zest van citroen tot een luchtig geheel.
  4. Voeg de eieren één voor één toe en mix tot alles goed is opgenomen.
  5. Voeg de cakemix toe en mix kort tot een glad mengsel.
  6. Verdeel het deeg in 2 kommen.
  7. Onder de ene helft meng je pistachepasta.
  8. Onder de andere helft meng je het citroenextract en de melk.
  9. Schep het deeg om en om in de bakvorm en bak 40 à 45 minuten.
  10. Meng het extract van citroen goed onder de gebruiksklare fondant.
  11. Druppel het glazuur over de afgekoelde cake en bestrooi met gehakte pistachenoten.

Pistache citroen cake

recept pistache citroencake
*met dank aan de enthousiaste Cook & Baker @Greet voor het recept en de foto's!

Ingrediënten

Cake beslagCitroenglazuur

Materiaal

Werkwijze

  1. Verwarm de oven op 180°C boven en onder warmte.
  2. Besmeer de bakvorm met boter en strooi bloem zodat gans de bakvorm bedekt is met een laagje bloem.
  3. Klop de boter, vanillesuiker en zest van citroen tot een luchtig geheel.
  4. Voeg de eieren één voor één toe en mix tot alles goed is opgenomen.
  5. Voeg de cakemix toe en mix kort tot een glad mengsel.
  6. Verdeel het deeg in 2 kommen.
  7. Onder de ene helft meng je pistachepasta.
  8. Onder de andere helft meng je het citroenextract en de melk.
  9. Schep het deeg om en om in de bakvorm en bak 40 à 45 minuten.
  10. Meng het extract van citroen goed onder de gebruiksklare fondant.
  11. Druppel het glazuur over de afgekoelde cake en bestrooi met gehakte pistachenoten.