Top of the page

Pepperoni Pizza Pumpkins

Ingrediënten

PizzaPizzasaus
  • 20ml olijfolie
  • 50g ui
  • 1 teentje look
  • 200g tomatenblokjes
  • 35g tomatenpuree
  • 6g verse basilicum
  • 2,5g oregano
  • 1,5g zout
  • 1g zwarte peter

Materiaal

Werkwijze

Saus
  1. Verhit in een steelpannetje wat olijfolie en bak de ui en de knoflook ongeveer 4 minuten.
  2. Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, basilicum en oregano toe en breng aan de kook.
  3. Als de saus goed kookt draai je het vuur lager en laat je de saus 30 minuten sudderen (af en toe roeren).
  4. Laat de saus wat afkoelen en doe in de blender. 
  5. Voeg zout en peper (naar smaak) en mix tot je een glad geheel krijgt. 
Pompoenpizza
  1. Bereid het deeg zoals beschreven op de verpakking.
  2. Rol het deeg uit tot een dikte van 4mm en steek de cirkels uit. 
  3. Neem een cirkel in je hand en breng een beetje saus aan. 
  4. Leg een schijfje chorizo op de saus met daarop het mozzarellabolletje. 
  5. Sluit je hand een beetje en breng de randjes naar boven. 
  6. Druk de randjes samen zodat er geen openingen zijn.
  7. Neem keukentouw en wikkel zodanig rond het deegballetje zodat je 8 partjes hebt (niet té strak). 
  8. Doe een knoopje bovenaan het deegballetje. 
  9. Bestrijk elk deegballetje met losgeklopt ei. 
  10. Bak 20 minuten in een voorverwarmde oven van 220° tot de pompoenpizza’s een mooie goudgele kleur krijgen. 
  11. Verwijder de touwtjes na het bakken.
Tip: je kan desgewenst de pizzaatjes dippen in de rest van de saus. Smakelijk!

Pepperoni Pizza Pumpkins

Ingrediënten

PizzaPizzasaus
  • 20ml olijfolie
  • 50g ui
  • 1 teentje look
  • 200g tomatenblokjes
  • 35g tomatenpuree
  • 6g verse basilicum
  • 2,5g oregano
  • 1,5g zout
  • 1g zwarte peter

Materiaal

Werkwijze

Saus
  1. Verhit in een steelpannetje wat olijfolie en bak de ui en de knoflook ongeveer 4 minuten.
  2. Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, basilicum en oregano toe en breng aan de kook.
  3. Als de saus goed kookt draai je het vuur lager en laat je de saus 30 minuten sudderen (af en toe roeren).
  4. Laat de saus wat afkoelen en doe in de blender. 
  5. Voeg zout en peper (naar smaak) en mix tot je een glad geheel krijgt. 
Pompoenpizza
  1. Bereid het deeg zoals beschreven op de verpakking.
  2. Rol het deeg uit tot een dikte van 4mm en steek de cirkels uit. 
  3. Neem een cirkel in je hand en breng een beetje saus aan. 
  4. Leg een schijfje chorizo op de saus met daarop het mozzarellabolletje. 
  5. Sluit je hand een beetje en breng de randjes naar boven. 
  6. Druk de randjes samen zodat er geen openingen zijn.
  7. Neem keukentouw en wikkel zodanig rond het deegballetje zodat je 8 partjes hebt (niet té strak). 
  8. Doe een knoopje bovenaan het deegballetje. 
  9. Bestrijk elk deegballetje met losgeklopt ei. 
  10. Bak 20 minuten in een voorverwarmde oven van 220° tot de pompoenpizza’s een mooie goudgele kleur krijgen. 
  11. Verwijder de touwtjes na het bakken.
Tip: je kan desgewenst de pizzaatjes dippen in de rest van de saus. Smakelijk!