Top of the page

Paddenstoel-pollerbrood

Speltbrood op een speelse wijze

- Frank Matton

Ingrediënten

- 350g speltbloem
Bakvorm: Paddenstoel-/Pollerbrood bakvorm 

Werkwijze brood

  1. Zorg dat alle grondstoffen op kamertemperatuur (22°C) zijn en weeg alles goed af. 
  2. Doe alle grondstoffen in een beslagkom of deegkneedtoestel. 
  3. Kneed krachtig met de hand (15 à 20 min.) of met de deegkneder tot een soepel, stevig deeg. 
  4.  Dek het deeg bij voorkeur af met huishoudfolie en laat het op een warme plek (30°C) ca. 35 minuten rijzen. 
  5. Kneed het deeg nog een keer goed door tot het droog en soepel aanvoelt en vorm het gewenste model. 
  6. Laat het opnieuw ca. 60 minuten rijzen,  bedekt met huishoudfolie.
  7. Vet de bakvorm in.
  8. *Optioneel: strooi sesamzaad in de vorm en draai deze rond zodat de zaadjes in de bakvorm blijven plakken.
  9. Leg het deeg in de bakvorm.
  10. *Optioneel: Plaats de bloem nog bovenop het deeg
  11. Bak het brood in een voorverwarmde oven gedurende ca. 35 minuten bij 210°C.

Werkwijze bloemvorm bovenop

  • Meng 50g deeg met 30ml water
  • Dun uitrollen 
  • Bloemvorm of andere vorm uitsteken
  • Bovenop het brood plaatsen voor het bakken
  • Bestrooien met witte bloem


Paddenstoel-pollerbrood

Speltbrood op een speelse wijze

- Frank Matton
Bakvorm
Paddenstoel-/Pollerbrood bakvorm (max. 220g bloem gebruiken) 
Uitsteekvormen: bloem

Ingrediënten- 350g deeggewicht speltbloem

Werkwijze brood

  1. Zorg dat alle grondstoffen op kamertemperatuur (22°C) zijn en weeg alles goed af. 
  2. Doe alle grondstoffen in een beslagkom of deegkneedtoestel. 
  3. Kneed krachtig met de hand (15 à 20 min.) of met de deegkneder tot een soepel, stevig deeg. 
  4.  Dek het deeg bij voorkeur af met huishoudfolie en laat het op een warme plek (30°C) ca. 35 minuten rijzen. 
  5. Kneed het deeg nog een keer goed door tot het droog en soepel aanvoelt en vorm het gewenste model. 
  6. Laat het opnieuw ca. 60 minuten rijzen,  bedekt met huishoudfolie.
  7. Vet de bakvorm in.
  8. *Optioneel: strooi sesamzaad in de vorm en draai deze rond zodat de zaadjes in de bakvorm blijven plakken.
  9. Leg het deeg in de bakvorm.
  10. *Optioneel: Plaats de bloem nog bovenop het deeg
  11. Bak het brood in een voorverwarmde oven gedurende ca. 35 minuten bij 210°C.

Werkwijze bloemvorm bovenop

  • Meng 50g deeg met 30ml water
  • Dun uitrollen 
  • Bloemvorm of andere vorm uitsteken
  • Bovenop het brood plaatsen voor het bakken
  • Bestrooien met witte bloem