Paddenstoel-pollerbrood
Speltbrood op een speelse wijze
- Frank Matton
Ingrediënten
- 350g speltbloem- All-in mix voor 100% speltbrood (receptuur achterzijde verpakking volgen)
- Bloem voor bruin speltbrood 100% spelt (receptuur achterzijde verpakking volgen)
- Bloem voor wit speltbrood 100% spelt (receptuur achterzijde verpakking volgen)
- Bloem voor speltbrood met tarwe (receptuur achterzijde verpakking volgen)
Bakvorm: Paddenstoel-/Pollerbrood bakvorm
Werkwijze brood
- Zorg dat alle grondstoffen op kamertemperatuur (22°C) zijn en weeg alles goed af.
- Doe alle grondstoffen in een beslagkom of deegkneedtoestel.
- Kneed krachtig met de hand (15 à 20 min.) of met de deegkneder tot een soepel, stevig deeg.
- Dek het deeg bij voorkeur af met huishoudfolie en laat het op een warme plek (30°C) ca. 35 minuten rijzen.
- Kneed het deeg nog een keer goed door tot het droog en soepel aanvoelt en vorm het gewenste model.
- Laat het opnieuw ca. 60 minuten rijzen, bedekt met huishoudfolie.
- Vet de bakvorm in.
- *Optioneel: strooi sesamzaad in de vorm en draai deze rond zodat de zaadjes in de bakvorm blijven plakken.
- Leg het deeg in de bakvorm.
- *Optioneel: Plaats de bloem nog bovenop het deeg
- Bak het brood in een voorverwarmde oven gedurende ca. 35 minuten bij 210°C.
Werkwijze bloemvorm bovenop
- Meng 50g deeg met 30ml water
- Dun uitrollen
- Bloemvorm of andere vorm uitsteken
- Bovenop het brood plaatsen voor het bakken
- Bestrooien met witte bloem
Product set carousel
Paddenstoel-pollerbrood
Speltbrood op een speelse wijze
- Frank Matton
Bakvorm
Paddenstoel-/Pollerbrood bakvorm (max. 220g bloem gebruiken)
Uitsteekvormen: bloem
Ingrediënten- 350g deeggewicht speltbloem
Paddenstoel-/Pollerbrood bakvorm (max. 220g bloem gebruiken)
Uitsteekvormen: bloem
Ingrediënten- 350g deeggewicht speltbloem
Werkwijze brood
- Zorg dat alle grondstoffen op kamertemperatuur (22°C) zijn en weeg alles goed af.
- Doe alle grondstoffen in een beslagkom of deegkneedtoestel.
- Kneed krachtig met de hand (15 à 20 min.) of met de deegkneder tot een soepel, stevig deeg.
- Dek het deeg bij voorkeur af met huishoudfolie en laat het op een warme plek (30°C) ca. 35 minuten rijzen.
- Kneed het deeg nog een keer goed door tot het droog en soepel aanvoelt en vorm het gewenste model.
- Laat het opnieuw ca. 60 minuten rijzen, bedekt met huishoudfolie.
- Vet de bakvorm in.
- *Optioneel: strooi sesamzaad in de vorm en draai deze rond zodat de zaadjes in de bakvorm blijven plakken.
- Leg het deeg in de bakvorm.
- *Optioneel: Plaats de bloem nog bovenop het deeg
- Bak het brood in een voorverwarmde oven gedurende ca. 35 minuten bij 210°C.
Werkwijze bloemvorm bovenop
- Meng 50g deeg met 30ml water
- Dun uitrollen
- Bloemvorm of andere vorm uitsteken
- Bovenop het brood plaatsen voor het bakken
- Bestrooien met witte bloem
Product set carousel