Top of the page

Paaspizza

Ingrediënten 

Bereidingswijze

1. Meng de gist met het water en roer dit even door.
2. Voeg de pizzabloem toe en kneed tot het een zacht en egaal deeg wordt.
3. Bol het deeg op en laat 20 minuten rijzen onder huishoudfolie.
4. Kneed opnieuw kort en rol of druk het deeg in de juiste vorm. Voor de calzone beleg je maar de helft van de bodem en plooi je hem na het beleggen toe. 
5. Met restjes deeg maak je van een alledaagse pizza een 'Paaspizza'.
 
6. Bestrijk het deeg met een laagje tomatensaus of pesto.
7. Beleg met groenten, kip, salami,... en gemalen kaas.
8. Bak de pizza +/- 15 minuten in een voorverwarmde oven op 220 graden.
 
Tip: Het deeg is neutraal van smaak, een beetje kruiden met peper of Italiaans kruiden zorgt voor meer pit!

Paaspizza

Ingrediënten 

Bereidingswijze

1. Meng de gist met het water en roer dit even door.
2. Voeg de pizzabloem toe en kneed tot het een zacht en egaal deeg wordt.
3. Bol het deeg op en laat 20 minuten rijzen onder huishoudfolie.
4. Kneed opnieuw kort en rol of druk het deeg in de juiste vorm. Voor de calzone beleg je maar de helft van de bodem en plooi je hem na het beleggen toe.
Met restjes deeg maak je van een alledaagse pizza een 'Paaspizza'. 
 5. Bestrijk het deeg met een laagje tomatensaus of pesto.
6. Beleg met groenten, kip, salami,...en gemalen kaas.
7. Bak de pizza ± 15 minuten in een voorverwarmde oven op 220 graden.
 
Tip: Het deeg is neutraal van smaak, een beetje kruiden met peper of Italiaans kruiden zorgen voor meer pit!