Paasnestje - brioche
Ingrediënten
- 250g all-in luxe brood
- 5g droge gist
- 120ml handwarm melk of water
- 30g zachte boter
- 6 eieren
- 1 ei
- sesam of maanzaadjes (optioneel)
Werkwijze
- Zet een bakplaat klaar bedekt met bakpapier.
- Bereid het deeg zoals vermeld op de verpakking.
- Verdeel het deeg na de eerste rijs in 12 bolletjes. Voorkom uitdrogen door het deeg af te dekken met vershoudfolie.
- Maak van elk bolletje een rol van ongeveer 30cm.
- Neem telkens 2 rolletjes en draai met beide handen elk rolletje in een andere richting.
- Vorm een cirkeltje (nestje) en verstop de uiteinden van de 2 rolletjes onder het nestje en plaats op de bakplaat.
- Prik met een punaise een gaatje aan de zijkant van het ei en plaats het rechtop in het deegcirkeltje.
- Laat de gevormde paasnestjes mét ei afgedekt 30 tot 45 minuten rijzen.
- Na de tweede rijs de nestjes insmeren met losgeklopt ei. Je kan eventueel bestrooien met sesam of maanzaadjes.
- Bak de nestjes 10 minuten in een voorverwarmde oven van 240°, boven en onderwarmte.
Paasnestje - brioche
Ingrediënten
- 250g all-in luxe brood
- 5g droge gist
- 120ml handwarm melk of water
- 30g zachte boter
- 6 eieren
- 1 ei
- sesam of maanzaadjes (optioneel)
Werkwijze
- Zet een bakplaat klaar bedekt met bakpapier.
- Bereid het deeg zoals vermeld op de verpakking.
- Verdeel het deeg na de eerste rijs in 12 bolletjes. Voorkom uitdrogen door het deeg af te dekken met vershoudfolie.
- Maak van elk bolletje een rol van ongeveer 30cm.
- Neem telkens 2 rolletjes en draai met beide handen elk rolletje in een andere richting.
- Vorm een cirkeltje (nestje) en verstop de uiteinden van de 2 rolletjes onder het nestje en plaats op de bakplaat.
- Prik met een punaise een gaatje aan de zijkant van het ei en plaats het rechtop in het deegcirkeltje.
- Laat de gevormde paasnestjes mét ei afgedekt 30 tot 45 minuten rijzen.
- Na de tweede rijs de nestjes insmeren met losgeklopt ei. Je kan eventueel bestrooien met sesam of maanzaadjes.
- Bak de nestjes 10 minuten in een voorverwarmde oven van 240°, boven en onderwarmte.