Paasbrownies

Paasbrownies kuiken

Benodigdheden

Brownies
Bekleding kuiken
Chocolade ganache

Werkwijze

Brownie
  1. Laat de smeltchocolade au bain-marie smelten.
  2. Meng alle ingrediënten tot een glad beslag.
  3. Verdeel het beslag over een brownie- of muffinvorm.
  4. Bak in een voorverwarmde oven op 175°C gedurende ± 40 minuten voor grote platen of ± 20 minuten voor kleine brownies.
  5. Hak de amandelnoten in stukjes en meng onder het beslag.
  6. Vet een cupcakeblik in met bakspray en vul de vormpjes tot ongeveer 1,5 cm met browniebeslag. Bak 18-20 minuten op 175 graden. Ontvorm de brownies en laat ze afkoelen.
Chocolade ganache
  1. Breng de room aan de kook. Voeg de chocolade toe en roer tot een gladde ganache. Laat even opstijven in de koelkast tot de ganach de structuur heeft van chocopasta.
  2. Smeer op elke brownie een laagje ganache.
Bekleding kuiken
  1. Kleur 420g rolmarsepein of rolfondant geel en 80 g oranje.
  2. Strooi bloemsuiker op het werkoppervlak en rol de rolmarsepein dun uit.
  3. Steek een rondje uit en leg het bovenop de ganache. Steek ook 2 kleine gele bloemetjes en 1 klein oranje bloemetje uit per kuiken.
  4. Snijd de bloemetjes in 2 en maak hiervan een plukje haar en vleugetjes. De oranje bloemetjes snijd je eveneens in  de helft en worden de pootjes.
  5. Snijd een driekhoekje uit voor de snavel.
  6. Bevestig alle stukjes met een beetje water.
Laden
Laden