Top of the page

Fruittaartje zanddeegbodem

Ingrediënten

Ingrediënten voor 4 kleine taartjes:

Materiaal

Werkwijze

  1. Meng en kneed de zanddeegmix, boter en water in enkele minuten tot een vast deeg.
  2. Vorm het deeg tot een bol, wikkel het in huishoudfolie en leg 30 minuten in de koelkast.
  3. Rol het deeg uit tot een  deeglap van ongeveer 5 mm.
  4. Vet de taartvormpjes in met boter en bestrooi met bloem. Leg het deeg in de vormpjes en snij de overhangende deegranden af. Dit gaat makkelijk door met een deegrol over de vorm te rollen.
  5. Bak de taartbodems ongeveer 10-12 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. Laat afkoelen alvorens uit de vorm te halen.
  6. Meng de mix voor banketbakkersroom met de melk en klop tot een gladde en gebonden massa. Laat 10 minuten rusten in de koelkast.
  7. Breng een laag banketbakkersroom aan op de taartbodems en versier deze met vers fruit. Breng met een kwastje een beetje abrikozenconfituur aan op het fruit.

Cook & Bake producten voor dit recept:

Fruittaartje zanddeegbodem

Ingrediënten

Ingrediënten voor 4 kleine taartjes:

Materiaal

Werkwijze

  1. Meng en kneed de zanddeegmix, boter en water in enkele minuten tot een vast deeg.
  2. Vorm het deeg tot een bol, wikkel het in huishoudfolie en leg 30 minuten in de koelkast.
  3. Rol het deeg uit tot een  deeglap van ongeveer 5 mm.
  4. Vet de taartvormpjes in met boter en bestrooi met bloem. Leg het deeg in de vormpjes en snij de overhangende deegranden af. Dit gaat makkelijk door met een deegrol over de vorm te rollen.
  5. Bak de taartbodems ongeveer 10-12 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. Laat afkoelen alvorens uit de vorm te halen.
  6. Meng de mix voor banketbakkersroom met de melk en klop tot een gladde en gebonden massa. Laat 10 minuten rusten in de koelkast.
  7. Breng een laag banketbakkersroom aan op de taartbodems en versier deze met vers fruit. Breng met een kwastje een beetje abrikozenconfituur aan op het fruit.

Cook & Bake producten voor dit recept: