MIX FRANGIPANE DRIEKONINGEN COOK&BAKE 800G

Art nr. 50353
0 beoordelingen Jouw mening is waardevol
Maak je eigen driekoningentaart! Wie de boon heeft, krijgt de kroon en mag koning(in) zijn! Dit originele pakket bevat de basis voor het maken van een heerlijke Driekoningentaart: 1 mix voor frangipane 1 driekoningenkroon 1 leuke boon Opgelet, dit pakket bevat de mix voor frangipane. kies zelf jouw


Beperkte voorraad Op voorraad
Prijs
€ 5,66
incl. BTW
Dit product kan op dit moment niet worden besteld.
Omschrijving

Maak je eigen driekoningentaart!

Wie de boon heeft, krijgt de kroon en mag koning(in) zijn!


Dit originele pakket bevat de basis voor het maken van een heerlijke Driekoningentaart:
1 mix voor frangipane
1 driekoningenkroon
1 leuke boon

Opgelet, dit pakket bevat de mix voor frangipane. kies zelf jouw taartbodem. Deze kan bestaan uit bladerdeeg of uit zanddeeg.


BENODIGDHEDEN

  • 400g frangipanemix Cook&Bake
  • 2 plakken bladerdeeg (kant-en klaar of zelf gemaakt)
  • 150g zachte boter of margarine
  • 3 eieren
  • 1 eierdooier
  • 1 boon
  • 1 kroon

BEREIDING

Voor het beslag:

  • Roer de boter zacht.
  • Meng de mix onder de boter.
  • Voeg er één na één de eieren (3) aan toe en meng deze goed onder het deeg.

Voor een frangipanetaart:

  • Rol het bladerdeeg open en leg het op bakpapier in een taartvorm.
  • Doorprik het bladerdeeg met een vork en giet het frangipanebeslag in de vorm, duw de boon erin.
  • Snijd een iets kleinere cirkel uit het tweede vel bladerdeeg en leg dat bovenop de frangipanevulling. Bestrijk de rand van de bovenste deeglaag met het losgeklopte eigeel. Sluit de taart door de rand van de onderste laag deeg eroverheen te plooien en druk de randen aan. Maak een gaatje in het midden van het deeg, zodat de lucht kan ontsnappen. Bestrijk het hele oppervlak met de rest van de eierdooier.
  • Bak de taart gedurende 25 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
  • Laten afkoelen op een taartrooster.
  • Bestrijk de afgekoelde taart met suikerglazuur of gebruiksklare fondant Cook&Bake. Het bladerdeeg kan ook vervangen worden door een kant-en-klare zanddeegbodem van Cook&Bake of gebruik de zanddeegmix van Cook&Bake voor het maken van uw eigen bodem.

Bladerdeeg is eenvoudig zelf te maken. (kan ook goed bewaard worden waren in de vriezer voor later gebruik)

Ingrediëntenlijst

Voor het deeg

  •   250 gr bloem

  •   140 ml water

  •   5 gr zout

  •   50 gr boter, op kamertemperatuur

  • Om te toeren

  •   200 gr boter, koud

 Bereidingswijze

Stap 1

Kneed de ingrediënten voor het deeg kort tot een samenhangend geheel en vorm hier een bal van. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het 30 minuten rusten in de koelkast.

Stap 2

Leg de toerboter tussen twee stukken plasticfolie en rol het stuk boter plat. Zorg ervoor dat het een vierkant wordt van ongeveer 1 centimeter dik. Verpak het stuk boter in het plasticfolie en leg het tot gebruik in de koelkast.

Stap 3

Druk de bal deeg op een licht bebloemd werkblad iets plat en rol er vier punten aan.

Stap 4

Plaats de plak boter in het midden en sla de vier punten deeg eroverheen, zodat de boter bedekt is.

Stap 5

Rol het deeg langwerpig uit tot het drie keer zo lang is als dat het breed is.

Stap 6

Vouw de plak in drieën.

Stap 7

Draai de plak een kwartslag en rol het nu in de andere richting uit, tot weer drie keer zijn lengte. Vouw ook dit stuk deeg weer in drieën. Laat het deeg minimaal 30 minuten rusten in de koelkast, verpakt in plasticfolie. Herhaal stap 5 tot en met 7 nog twee keer, met 30 minuten rusttijd tussendoor. Het deeg moet daarna ook weer minimaal 30 minuten in de koelkast rusten voordat je het uiteindelijk gaat verwerken.




Reviews
Er zijn nog geen beoordelingen.
    Laden
    Laden