Top of the page

Kerst cupcakes

Ingrediënten

Voor 12 cupcakes
Cupcakes:
Crème au beurre:

Materiaal

Werkwijze cupcakes

  1. meng de vetstof met het water
  2. meng de mix onder de boter
  3. voeg er één na één de eieren aan toe en meng deze tot een glad beslag
  4. verdeel het beslag vervolgens in cupcake papiertjes
  5. plaats de cakejes bij voorkeur in een cupcake of muffin bakplaat of kleine ronde vormpjes
  6. bak 25 minuten in een voorverwarmde oven op 160-170°C
  7. goed laten afkoelen alvorens te versieren
Tips:
  • strijk je cake in met suikerwater om smeuïg te blijven (houdt uitdrogen tegen)
  • boter kan voor de helft vervangen worden door arachideolie / zonnebloemolie
  • baktijden kunnen afhankelijk van de oven licht variëren

Werkwijze crème au beurre + versiering

  1. de crème au beurre met het water handmatig of met de mixer mengen
  2. boter glad roeren en alles samenvoegen en 5 minuten opkloppen
  3. bij voorkeur droog en koel bewaren
  4. voor gebruik even laten opstijven in de frigo
  5. voeg eventueel voor gebruik kleurstof toe aan je crème au beurre
  6. doe de crème au beurre nadien in een spuitzak en breng die zo aan op de cupcakes
  7. versier met suiker- of chocoladedecoratie naar keuze
Tips:
  • smelt nooit de boter alvorens bij de mix te doen, zet de boter uit en laat deze zacht worden op kamertemperatuur
  • oppassen bij warm weer, koel bewaren (de icing kan onderweg beginnen te smelten)
Cook & Bake producten gebruikt in dit recept:

Kerst cupcakes

Ingrediënten

Voor 12 cupcakes
Cupcakes:
Crème au beurre:

Materiaal

Werkwijze cupcakes

  1. meng de vetstof met het water
  2. meng de mix onder de boter
  3. voeg er één na één de eieren aan toe en meng deze tot een glad beslag
  4. verdeel het beslag vervolgens in cupcake papiertjes
  5. plaats de cakejes bij voorkeur in een cupcake of muffin bakplaat of kleine ronde vormpjes
  6. bak 25 minuten in een voorverwarmde oven op 160-170°C
  7. goed laten afkoelen alvorens te versieren
Tips:
  • strijk je cake in met suikerwater om smeuïg te blijven (houdt uitdrogen tegen)
  • boter kan voor de helft vervangen worden door arachideolie / zonnebloemolie
  • baktijden kunnen afhankelijk van de oven licht variëren

Werkwijze crème au beurre + versiering

  1. de crème au beurre met het water handmatig of met de mixer mengen
  2. boter glad roeren en alles samenvoegen en 5 minuten opkloppen
  3. bij voorkeur droog en koel bewaren
  4. voor gebruik even laten opstijven in de frigo
  5. voeg eventueel voor gebruik kleurstof toe aan je crème au beurre
  6. doe de crème au beurre nadien in een spuitzak en breng die zo aan op de cupcakes
  7. versier met suiker- of chocoladedecoratie naar keuze
Tips:
  • smelt nooit de boter alvorens bij de mix te doen, zet de boter uit en laat deze zacht worden op kamertemperatuur
  • oppassen bij warm weer, koel bewaren (de icing kan onderweg beginnen te smelten)
Cook & Bake producten gebruikt in dit recept: