Kerst cupcakes
Ingrediënten
Voor 12 cupcakesCupcakes:
- 400g mix voor cupcakes Cook & Bake
- 150g gesmolten boter
- 3 eieren
- 80ml water
- 225g mix voor crème au beurre Cook & Bake
- 100ml lauw water
- 375g zachte boter
- kleurstof naar keuze: rood, groen, geel, blauw, ...
- aroma extract naar keuze (indien gewenst)
Materiaal
Werkwijze cupcakes
- meng de vetstof met het water
- meng de mix onder de boter
- voeg er één na één de eieren aan toe en meng deze tot een glad beslag
- verdeel het beslag vervolgens in cupcake papiertjes
- plaats de cakejes bij voorkeur in een cupcake of muffin bakplaat of kleine ronde vormpjes
- bak 25 minuten in een voorverwarmde oven op 160-170°C
- goed laten afkoelen alvorens te versieren
- strijk je cake in met suikerwater om smeuïg te blijven (houdt uitdrogen tegen)
- boter kan voor de helft vervangen worden door arachideolie / zonnebloemolie
- baktijden kunnen afhankelijk van de oven licht variëren
Werkwijze crème au beurre + versiering
- de crème au beurre met het water handmatig of met de mixer mengen
- boter glad roeren en alles samenvoegen en 5 minuten opkloppen
- bij voorkeur droog en koel bewaren
- voor gebruik even laten opstijven in de frigo
- voeg eventueel voor gebruik kleurstof toe aan je crème au beurre
- doe de crème au beurre nadien in een spuitzak en breng die zo aan op de cupcakes
- versier met suiker- of chocoladedecoratie naar keuze
- smelt nooit de boter alvorens bij de mix te doen, zet de boter uit en laat deze zacht worden op kamertemperatuur
- oppassen bij warm weer, koel bewaren (de icing kan onderweg beginnen te smelten)
Cook & Bake producten gebruikt in dit recept:
Product set carousel
Kerst cupcakes
Ingrediënten
Voor 12 cupcakesCupcakes:
- 400g mix voor cupcakes Cook & Bake
- 150g gesmolten boter
- 3 eieren
- 80ml water
- 225g mix voor crème au beurre Cook & Bake
- 100ml lauw water
- 375g zachte boter
- kleurstof naar keuze: rood, groen, geel, blauw, ...
- aroma extract naar keuze (indien gewenst)
Materiaal
Werkwijze cupcakes
- meng de vetstof met het water
- meng de mix onder de boter
- voeg er één na één de eieren aan toe en meng deze tot een glad beslag
- verdeel het beslag vervolgens in cupcake papiertjes
- plaats de cakejes bij voorkeur in een cupcake of muffin bakplaat of kleine ronde vormpjes
- bak 25 minuten in een voorverwarmde oven op 160-170°C
- goed laten afkoelen alvorens te versieren
- strijk je cake in met suikerwater om smeuïg te blijven (houdt uitdrogen tegen)
- boter kan voor de helft vervangen worden door arachideolie / zonnebloemolie
- baktijden kunnen afhankelijk van de oven licht variëren
Werkwijze crème au beurre + versiering
- de crème au beurre met het water handmatig of met de mixer mengen
- boter glad roeren en alles samenvoegen en 5 minuten opkloppen
- bij voorkeur droog en koel bewaren
- voor gebruik even laten opstijven in de frigo
- voeg eventueel voor gebruik kleurstof toe aan je crème au beurre
- doe de crème au beurre nadien in een spuitzak en breng die zo aan op de cupcakes
- versier met suiker- of chocoladedecoratie naar keuze
- smelt nooit de boter alvorens bij de mix te doen, zet de boter uit en laat deze zacht worden op kamertemperatuur
- oppassen bij warm weer, koel bewaren (de icing kan onderweg beginnen te smelten)
Cook & Bake producten gebruikt in dit recept:
Product set carousel