Top of the page

Kerstcake met speculaas

Ingrediënten

Materiaal

*met dank aan de enthousiaste Cook & Baker @Greet voor het recept en de foto!

Werkwijze

  1. De oven voorverwarmen op 170°C boven en onderwarmte.
  2. Bestrijk de bakvorm met boter en bestuif met bloem óf gebruik gewoon onze easy bake spray.
  3. Eieren, vanille en de cakemix samenvoegen en een minuutje mixen.
  4. De afgekoelde boter bijvoegen en mix of spatel kort tot een glad geheel.
  5. Schil de appels en de peren en snij in kleine blokjes.
  6. Spatel de verkruimel de speculaas en de fruitblokjes voorzichtig onder het deeg.
  7. Vul de bakvorm tot ruim 3/4de van de bakvorm.
  8. De cake gaar bakken op 170°C gedurende 75 à 80 minuten.

Het zou best kunnen dat je een beetje deeg teveel hebt, dat kan je gewoon in een papieren cupcakeje doen en 30 minuutjes bakken op 170°C.

Opgelet! iedere oven bakt anders. Het kan dus zijn dat de baktijden niet altijd overeenkomen met jouw oven. Let daarom heel goed op tijdens het bakken. Controlleer goed of je gerecht gaar is met een prikker. Nog niet gaar? Zet het dan nog even terug.
Cook & Bake producten gebruikt bij het maken van dit recept:

Kerstcake met speculaas

Ingrediënten

Materiaal

*met dank aan de enthousiaste Cook & Baker @Greet voor het recept en de foto!

Werkwijze

  1. De oven voorverwarmen op 170°C boven en onderwarmte.
  2. Bestrijk de bakvorm met boter en bestuif met bloem óf gebruik gewoon onze easy bake spray.
  3. Eieren, vanille en de cakemix samenvoegen en een minuutje mixen.
  4. De afgekoelde boter bijvoegen en mix of spatel kort tot een glad geheel.
  5. Schil de appels en de peren en snij in kleine blokjes.
  6. Spatel de verkruimel de speculaas en de fruitblokjes voorzichtig onder het deeg.
  7. Vul de bakvorm tot ruim 3/4de van de bakvorm.
  8. De cake gaar bakken op 170°C gedurende 75 à 80 minuten.

Het zou best kunnen dat je een beetje deeg teveel hebt, dat kan je gewoon in een papieren cupcakeje doen en 30 minuutjes bakken op 170°C. 

Opgelet! iedere oven bakt anders. Het kan dus zijn dat de baktijden niet altijd overeenkomen met jouw oven. Let daarom heel goed op tijdens het bakken. Controlleer goed of je gerecht gaar is met een prikker. Nog niet gaar? Zet het dan nog even terug.
Cook & Bake producten gebruikt bij het maken van dit recept: