Kaneelrollen

Ingrediënten

  • Mix voor Luxe brood Cook & Bake ( all-in mix of de gewone en kies een hoeveelheid uit de schema hieronder)
  • Lauw water. Zie aangegeven hoeveelheid water op schema hieronder.
  • 2tl kaneelpoeder Cook & Bake
  • 50g kristalsuiker/ suiker naar keuze
  • 50g zachte boter
  • Gebruiksklare fondant Cook & Bake
  • Rozijnennoten, ... naar keuze

    Gebruiksaanwijzing / Mode d’emploi / Backanleitung / Instructions.

    Broodmix / Mélange pour pain / Brotmischung / Bread mix

    400g

    500g

    600g

    Water / Eau / Wasser / Water

    240ml

    300ml

    360ml

    Gewicht brood / Poids du pain / Brotgewicht / Weight of bread

    600g / 640g

    750g / 800g

    960g / 1000g

Materiaal


WERKWIJZE

  1. Gebruik de mix voor luxe brood. Kies een gewenste hoeveelheid en voeg het water toe. Meng het deeg met een keukenrobot (minstens 10 minuten voor een luchtig deeg). Kneed nog na en laat 40 minuten rusten op een warme plaats.
  2. Overdek het deeg met een lichtvochtige handdoek bij voorkeur in een deegrijsmand of deegrijsdoek.
  3. Meng ondertussen de kristalsuiker met kaneelpoeder. Gebruik je liever andere suiker, kan dit ook.
  4. Na 40 minuten rol je het deeg uit op een werkblad bestuift met bloem. Rol een mooi lang rechthoekig vlak uit het deeg.
  5. Bestrijk het deeg eerst met zachte boter en bestrooi daarna met de vulling (suiker-, kaneelpoedermix). Voeg noten, rozijnen, chocolade, ... toe naar wens.
  6. Rol het deeg voorzichtig. We raden aan om vanuit de lange kant te beginnen. Druk zachtjes aan zodat de vulling mooi blijft zitten.
  7. Snij met een groot mes kaneelrollen van ongeveer 2 cm breed.
  8. Leg de rollen met de spiraal naar boven. Leg ze zo op de bakplaat of in een bakvorm en laat ze 30-40 minuten verder rijzen onder een lichtvochtige handdoek.
  9. Bak de kaneelrollen 30-35 minuten op 200°C.
  10. Werk af met gebruiksklare fondant.