Kaneelrollen

Ingrediënten

  • mix voor luxe brood Cook & Bake (all-in mix of de gewone en kies een hoeveelheid uit de schema hieronder)
  • lauw water (zie aangegeven hoeveelheid water op schema hieronder)
  • 2tl kaneelpoeder Cook & Bake
  • 50g kristalsuiker/suiker naar keuze
  • 50g zachte boter
  • gebruiksklare fondant Cook & Bake
  • rozijnen, noten, ... naar keuze

Materiaal 

Werkwijze

  1. Gebruik de mix voor luxe brood. Kies een gewenste hoeveelheid en voeg het water toe. Meng het deeg met een keukenrobot (minstens 10 minuten voor een luchtig deeg). Kneed nog na en laat 40 minuten rusten op een warme plaats.
  2. Overdek het deeg met een lichtvochtige handdoek bij voorkeur een deegrijsmand of deegrijsdoek.
  3. Meng ondertussen de kristalsuiker met kaneelpoeder. Gebruik je liever andere suiker, kan dit ook.
  4. Na 40 minuten rol je het deeg uit op leeg werkblad bepoederd met bloem. Rol een mooi lang rechthoekig vlak uit het deeg.
  5. Bestrijk het deeg eerst met zachte boter en bestrooi daarna met de vulling (suiker-, kaneelpoedermix). Voeg noten, rozijnen, chocolade, ... toe naar wens.
  6. Rol het deeg voorzichtig. We raden aan om vanuit de lange kant te beginnen. Druk zachtjes aan zodat de vulling mooi blijft zitten.
  7. Snij met een groot mes kaneelrollen van ongeveer 2cm breed.
  8. Leg de rollen met de spiraal naar boven. Leg ze op de bakplaat of in een bakvorm en laat ze 30-40 minuten verder rijzen onder een lichtvochtige handdoek.
  9. Bak de kaneelrollen 30-35 minuten op 200°C.
  10. Werk af met gebruiksklare fondant.

Kaneelrollen

Ingrediënten

  • mix voor luxe brood Cook & Bake (all-in mix of de gewone en kies een hoeveelheid uit de schema hieronder)
  • lauw water (zie aangegeven hoeveelheid water op schema hieronder)
  • 2tl kaneelpoeder Cook & Bake
  • 50g kristalsuiker/suiker naar keuze
  • 50g zachte boter
  • gebruiksklare fondant Cook & Bake
  • rozijnen, noten, ... naar keuze

Materiaal 

Werkwijze

  1. Gebruik de mix voor luxe brood. Kies een gewenste hoeveelheid en voeg het water toe. Meng het deeg met een keukenrobot (minstens 10 minuten voor een luchtig deeg). Kneed nog na en laat 40 minuten rusten op een warme plaats.
  2. Overdek het deeg met een lichtvochtige handdoek bij voorkeur een deegrijsmand of deegrijsdoek.
  3. Meng ondertussen de kristalsuiker met kaneelpoeder. Gebruik je liever andere suiker, kan dit ook.
  4. Na 40 minuten rol je het deeg uit op leeg werkblad bepoederd met bloem. Rol een mooi lang rechthoekig vlak uit het deeg.
  5. Bestrijk het deeg eerst met zachte boter en bestrooi daarna met de vulling (suiker-, kaneelpoedermix). Voeg noten, rozijnen, chocolade, ... toe naar wens.
  6. Rol het deeg voorzichtig. We raden aan om vanuit de lange kant te beginnen. Druk zachtjes aan zodat de vulling mooi blijft zitten.
  7. Snij met een groot mes kaneelrollen van ongeveer 2cm breed.
  8. Leg de rollen met de spiraal naar boven. Leg ze op de bakplaat of in een bakvorm en laat ze 30-40 minuten verder rijzen onder een lichtvochtige handdoek.
  9. Bak de kaneelrollen 30-35 minuten op 200°C.
  10. Werk af met gebruiksklare fondant.