Top of the page

Italiaanse wintertaart

*De gaartijd is afhankelijk van je oven. Check daarom goed of je gerecht gaar is door met een prikker in de taart te prikken. Zet ze desnoods 5- 10 min langer in de oven en kijk dan opnieuw. 

Ingrediënten


Bereidingswijze

Bereidingstijd: 25 minuten
  1. Snij de abrikozen, sinaasappelreepjes en de appels in stukjes (naar gewenste grootte) en plet de noten. 
  2. Klop de eieren, de suiker en de zeste van citroen tot een licht en luchtig geheel. 
  3. Roer de bloem en bakpoeder kort door het mengsel.
  4. Voeg de gesmolten boter bij het mengsel en roer alles goed onder mekaar. 
  5. Meng de rozijnen, abrikozen, sinaasappelreepjes, walnoten, pijnboompitjes en de appel door het deeg. 
  6. Roer 1 à 2 eetlepels Cointreau onder het deeg. 
  7. Bestrijk de bakvorm met boter en leg een bakpapiertje op de bodem, bestuif de randen met bloem. 
  8. Doe het deeg in de bakvorm en bak 35 à 40 minuten in een voorverwarmde oven van 170° (hete lucht). 
  9. Laat de taart afkoelen en bestuif met poedersuiker

Italiaanse wintertaart

*De gaartijd is afhankelijk van je oven. Check daarom goed of je gerecht gaar is door met een prikker in de taart te prikken. Zet ze desnoods 5- 10 min langer in de oven en kijk dan opnieuw. 

Ingrediënten


Bereidingswijze

Bereidingstijd: 25 minuten
  1. Snij de abrikozen, sinaasappelreepjes en de appels in stukjes (naar gewenste grootte) en plet de noten. 
  2. Klop de eieren, de suiker en de zeste van citroen tot een licht en luchtig geheel. 
  3. Roer de bloem en bakpoeder kort door het mengsel.
  4. Voeg de gesmolten boter bij het mengsel en roer alles goed onder mekaar. 
  5. Meng de rozijnen, abrikozen, sinaasappelreepjes, walnoten, pijnboompitjes en de appel door het deeg. 
  6. Roer 1 à 2 eetlepels Cointreau onder het deeg. 
  7. Bestrijk de bakvorm met boter en leg een bakpapiertje op de bodem, bestuif de randen met bloem. 
  8. Doe het deeg in de bakvorm en bak 35 à 40 minuten in een voorverwarmde oven van 170° (hete lucht). 
  9. Laat de taart afkoelen en bestuif met poedersuiker