Italiaanse wintertaart
*De gaartijd is afhankelijk van je oven. Check daarom goed of je gerecht gaar is door met een prikker in de taart te prikken. Zet ze desnoods 5- 10 min langer in de oven en kijk dan opnieuw.
Ingrediënten
- 25g gekonfijte sinaasappelreepjes
- 25g rozijnen
- 50g gedroogde abrikozen
- 50g noten
- 50g pijnboompitten (geroosterd)
- 300g zoetzure appels
- 50g boter (gesmolten)
- 120g Zùsto of kristalsuiker
- 2 eieren
- 1 citroen (zeste)
- 150g witte bloem of glutenvrije bloem (naar keuze)
- 10g bakpoeder
- 2 eetlepels Cointreau (optioneel)
- Poedersuiker als afwerking
- Diep taartblik Ø 22 cm of springvorm (kan ook kleiner formaat)
- Mixer/ keukenrobot
Bereidingswijze
Bereidingstijd: 25 minuten- Snij de abrikozen, sinaasappelreepjes en de appels in stukjes (naar gewenste grootte) en plet de noten.
- Klop de eieren, de suiker en de zeste van citroen tot een licht en luchtig geheel.
- Roer de bloem en bakpoeder kort door het mengsel.
- Voeg de gesmolten boter bij het mengsel en roer alles goed onder mekaar.
- Meng de rozijnen, abrikozen, sinaasappelreepjes, walnoten, pijnboompitjes en de appel door het deeg.
- Roer 1 à 2 eetlepels Cointreau onder het deeg.
- Bestrijk de bakvorm met boter en leg een bakpapiertje op de bodem, bestuif de randen met bloem.
- Doe het deeg in de bakvorm en bak 35 à 40 minuten in een voorverwarmde oven van 170° (hete lucht).
- Laat de taart afkoelen en bestuif met poedersuiker
Italiaanse wintertaart
*De gaartijd is afhankelijk van je oven. Check daarom goed of je gerecht gaar is door met een prikker in de taart te prikken. Zet ze desnoods 5- 10 min langer in de oven en kijk dan opnieuw.
Ingrediënten
- 25g gekonfijte sinaasappelreepjes
- 25g rozijnen
- 50g gedroogde abrikozen
- 50g noten
- 50g pijnboompitten (geroosterd)
- 300g zoetzure appels
- 50g boter (gesmolten)
- 120g Zùsto of kristalsuiker
- 2 eieren
- 1 citroen (zeste)
- 150g witte bloem of glutenvrije bloem (naar keuze)
- 10g bakpoeder
- 2 eetlepels Cointreau (optioneel)
- Poedersuiker als afwerking
- Diep taartblik Ø 22 cm of springvorm (kan ook kleiner formaat)
- Mixer/ keukenrobot
Bereidingswijze
Bereidingstijd: 25 minuten- Snij de abrikozen, sinaasappelreepjes en de appels in stukjes (naar gewenste grootte) en plet de noten.
- Klop de eieren, de suiker en de zeste van citroen tot een licht en luchtig geheel.
- Roer de bloem en bakpoeder kort door het mengsel.
- Voeg de gesmolten boter bij het mengsel en roer alles goed onder mekaar.
- Meng de rozijnen, abrikozen, sinaasappelreepjes, walnoten, pijnboompitjes en de appel door het deeg.
- Roer 1 à 2 eetlepels Cointreau onder het deeg.
- Bestrijk de bakvorm met boter en leg een bakpapiertje op de bodem, bestuif de randen met bloem.
- Doe het deeg in de bakvorm en bak 35 à 40 minuten in een voorverwarmde oven van 170° (hete lucht).
- Laat de taart afkoelen en bestuif met poedersuiker