Griezelige Halloween cupcakes
* met dank aan de enthousiaste Cook & Baker @Greet voor het recept en de foto!
Ingrediënten
Cupcakes:- 400g mix voor cupcakes Cook & Bake
- 150g boter
- 3 eieren
- 80ml water
- 225g mix voor crème au beurre
- 100ml water
- 375g boter
- kleurstof: oranje of een andere kleur
Materiaal
Werkwijze
Bereiding cupcakes
- Meng de vetstof met het water.
- Meng de cupcake mix onder de boter.
- Voeg er één na één de eieren aan toe en meng deze tot een glad beslag.
- Verdeel het beslag vervolgens in cupcake papiertjes.
- Plaats de cakejes bij voorkeur in een cupcake of muffin bakplaat of kleine ronde vormpjes.
- Bak 25 minuten in een voorverwarmde oven op 160-170°C. Goed laten afkoelen alvorens te versieren.
Bereiding botercrème
- De crème au beurre met het water handmatig of met de mixer mengen.
- Boter gladroeren en alles samenvoegen en 5 minuten opkloppen.
- Bij voorkeur droog en koel bewaren.
- Voor gebruik even laten opstijven in de frigo.
- Voeg kleurstof toe naar keuze. Wij kozen oranje en zwart.
Afwerking
Decoreer met versiering naar keuze. Wat wij gebruikten, zie je bij de benodigdheden.Tips:
- Cake instrijken met suikerwater om smeuïg te blijven (houd uitdrogen tegen).
- Boter kan voor de helft vervangen worden door arachideolie.
- Baktijden kunnen afhankelijk van de oven licht variëren.
Producten gebruikt in de recept van Cook & Bake
Product set carousel
Griezelige Halloween cupcakes
Ingrediënten
Cupcakes:- 400g mix voor cupcakes Cook & Bake
- 150g boter
- 3 eieren
- 80ml water
- 225g mix voor crème au beurre
- 100ml water
- 375g boter
- kleurstof: oranje of een andere kleur
Materiaal
* met dank aan de enthousiaste Cook & Baker @Greet voor het recept en de foto!
Werkwijze
Bereiding cupcakes
- Meng de vetstof met het water.
- Meng de cupcake mix onder de boter.
- Voeg er één na één de eieren aan toe en meng deze tot een glad beslag.
- Verdeel het beslag vervolgens in cupcake papiertjes.
- Plaats de cakejes bij voorkeur in een cupcake of muffin bakplaat of kleine ronde vormpjes.
- Bak 25 minuten in een voorverwarmde oven op 160-170°C. Goed laten afkoelen alvorens te versieren.
Bereiding botercrème
- De crème au beurre met het water handmatig of met de mixer mengen.
- Boter gladroeren en alles samenvoegen en 5 minuten opkloppen.
- Bij voorkeur droog en koel bewaren.
- Voor gebruik even laten opstijven in de frigo.
- Voeg kleurstof toe naar keuze. Wij kozen oranje en zwart.
Afwerking
Decoreer met versiering naar keuze. Wat wij gebruikten, zie je bij de benodigdheden.Tips:
- Cake instrijken met suikerwater om smeuïg te blijven (houd uitdrogen tegen).
- Boter kan voor de helft vervangen worden door arachideolie.
- Baktijden kunnen afhankelijk van de oven licht variëren.
Producten gebruikt in de recept van Cook & Bake
Product set carousel