Top of the page

Halloween appeltaart

Ingrediënten

Pompoenhoofd
  • 3 vellen bladerdeeg (30x30) 
  • 1 ei (losgeklopt) 
  • een beetje gesmolten boter 
Appeltaart
  • 1 vel bladerdeeg 
  • 266g frangipanemix
  • 2 eieren 
  • 100g zachte boter 
  • 2 à 3 appels 

Materiaal

Werkwijze appeltaart

  1. Bekleed de taartvorm met een vel bladerdeeg. 
  2. Bereid de frangipane zoals beschreven op de verpakking van de mix voor frangipane
  3. Snij de appels in schijfjes. 
  4. Stort het frangipanedeeg in de taartvorm en beleg met de schijfjes appel.
  5. Bak 30 tot 35 minuten in een voorverwarmde oven van 180°.
  6. Laat de taart een beetje afkoelen en ontvorm. 
  7. Optioneel: verwarm een flinke scheut rum, laat ontbranden en giet over de taart.

Werkwijze pompoenhoofd

  1. Bekleed de inox kom met alufolie en bestrijk met gesmolten boter. 
  2. Neem 3 vellen bladerdeeg en verdeel elk in de helft en daarna nog eens elke helft diagonaal zodat je driehoeken bekomt. Voor de aangegeven vorm heb je 9 driehoeken nodig. 
  3. Leg de driehoeken over de ingesmeerde alufolie en draai als laatste bovenaan een steeltje. Zorg ervoor dat de driehoeken elkaar een beetje overlappen, je kan desnoods de onder de naden wat losgeklopt ei aanbrengen voor betere hechting. 
  4. Maak met een mesje of een vork inkepingen over de naden. 
  5. Snij ogen, neus en mond in het deeg maar haal niet uit. 
  6. Snij het overtollige deeg onderaan met een mesje weg. 
  7. Uit het overgebleven bladerdeeg kan je 2 à 3 blaadjes snijden en aanbrengen rond het steeltje. 
  8. Bestrijk het geheel met losgeklopt ei. 
  9. Bak 20 tot 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180°.
  10. Na afkoeling kan je de ogen, neus en mond uithalen. 
  11. Verwijder voorzichtig de kom en het aluminiumfolie.
  12. Plaats het hoofd over de taart en je hebt een vlammende, spooky halloween-taart! 

Cook & Bake producten gebruikt in dit recept

Halloween appeltaart

Ingrediënten

Pompoenhoofd
  • 3 vellen bladerdeeg (30x30) 
  • 1 ei (losgeklopt) 
  • een beetje gesmolten boter 
Appeltaart
  • 1 vel bladerdeeg 
  • 266g frangipanemix
  • 2 eieren 
  • 100g zachte boter 
  • 2 à 3 appels 

Materiaal

Werkwijze appeltaart

  1. Bekleed de taartvorm met een vel bladerdeeg. 
  2. Bereid de frangipane zoals beschreven op de verpakking van de mix voor frangipane
  3. Snij de appels in schijfjes. 
  4. Stort het frangipanedeeg in de taartvorm en beleg met de schijfjes appel.
  5. Bak 30 tot 35 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
  6. Laat de taart een beetje afkoelen en ontvorm. 
  7. Optioneel: verwarm een flinke scheut rum, laat ontbranden en giet over de taart.

Werkwijze pompoenhoofd

  1. Bekleed de inox kom met alufolie en bestrijk met gesmolten boter. 
  2. Neem 3 vellen bladerdeeg en verdeel elk in de helft en daarna nog eens elke helft diagonaal zodat je driehoeken bekomt. Voor de aangegeven vorm heb je 9 driehoeken nodig. 
  3. Leg de driehoeken over de ingesmeerde alufolie en draai als laatste bovenaan een steeltje. Zorg ervoor dat de driehoeken elkaar een beetje overlappen, je kan desnoods de onder de naden wat losgeklopt ei aanbrengen voor betere hechting. 
  4. Maak met een mesje of een vork inkepingen over de naden. 
  5. Snij ogen, neus en mond in het deeg maar haal niet uit. 
  6. Snij het overtollige deeg onderaan met een mesje weg. 
  7. Uit het overgebleven bladerdeeg kan je 2 à 3 blaadjes snijden en aanbrengen rond het steeltje. 
  8. Bestrijk het geheel met losgeklopt ei. 
  9. Bak 20 tot 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
  10. Na afkoeling kan je de ogen, neus en mond uithalen. 
  11. Verwijder voorzichtig de kom en het aluminiumfolie.
  12. Plaats het hoofd over de taart en je hebt een vlammende, spooky halloween-taart! 

Cook & Bake producten gebruikt in dit recept