Top of the page

Focaccia met kip

Ingrediënten

Materiaal

Werkwijze

  1. Zeef de bloem en meng dit met 1,5 theelepel zout. 
  2. Meng de gist met 150 ml warm water in een maatbeker en laat ondertussen een minuutje weken.
  3. Maak in het meelmengsel een kuiltje en giet hierin het water met gist en 25 ml olijfolie. Meng met een lepel en kneed daarna met je handen tot een soepel deeg.
  4. Pak een deegrijsvorm of mengkom en bestuif deze aan de binnenzijde met bloem. Leg de deegbal erin en dek af met een lichtvochtige doek, folie of rijsdoek. Laat op een warme plek (± 25-30°C) ongeveer 45 min rijzen totdat de massa zich heeft verdubbeld.
  5. Verwarm intussen de oven voor op 200°C.
  6. Bekleed de bakplaat met bakpapier/ bakmat en leg het deeg hier op. Duw het met je handen of met een deegrol uit elkaar tot een rechthoek (houd nog wat ruimte over op de bakplaat want het deeg zet nog een beetje uit in de oven). Bestrooi met peper en zeezout.
  7. Beleg het deeg met kerstomaatjes, *stukjes kip of andere garnituren naar keuze zoals olijven, sardientjes,...  Laat dit opnieuw 30 minuten rusten. Bestrijk het deeg met wat olijfolie.
  8. Bak het focacciabrood dan in 30 tot 35 min goudbruin.
Recept van onze bakdame Ann

Focaccia met kip

Ingrediënten

Materiaal

Recept van onze bakdame Ann

Werkwijze

  1. Zeef de bloem en meng dit met 1,5 theelepel zout. 
  2. Meng de gist met 150 ml warm water in een maatbeker en laat ondertussen een minuutje weken.
  3. Maak in het meelmengsel een kuiltje en giet hierin het water met gist en 25 ml olijfolie. Meng met een lepel en kneed daarna met je handen tot een soepel deeg.
  4. Pak een deegrijsvorm of mengkom en bestuif deze aan de binnenzijde met bloem. Leg de deegbal erin en dek af met een lichtvochtige doek, folie of rijsdoek. Laat op een warme plek (± 25-30°C) ongeveer 45 min rijzen totdat de massa zich heeft verdubbeld.
  5. Verwarm intussen de oven voor op 200°C.
  6. Bekleed de bakplaat met bakpapier/ bakmat en leg het deeg hier op. Duw het met je handen of met een deegrol uit elkaar tot een rechthoek (houd nog wat ruimte over op de bakplaat want het deeg zet nog een beetje uit in de oven). Bestrooi met peper en zeezout.
  7. Beleg het deeg met kerstomaatjes, *stukjes kip of andere garnituren naar keuze zoals olijven, sardientjes,...  Laat dit opnieuw 30 minuten rusten. Bestrijk het deeg met wat olijfolie.
  8. Bak het focacciabrood dan in 30 tot 35 min goudbruin.
Recept van onze bakdame Ann