Top of the page

Communie/lentefeest taart

Werkwijze

Biscuit
  1. Meng alle ingrediënten tot een glad beslag. Klop 10 minuten op de hoogste versnelling.
  2. Vet de bakvorm in met de easy bake spray.
  3. Giet het beslag in een ingevette springvorm.
  4. Bak de biscuit in een voorverwarmde oven op 175°C gedurende 30 minuten.
  5. Maak intussen de aardbeien bavarois (zie receptje hierlangs).
  6. Laat de biscuit licht afkoelen, ontvorm en laat hem onderste boven afkoelen op een rooster.
  7. Zaag de biscuit met een biscuitzaag in 4 gelijke schijven.
  8. Leg een 1e schijf op het cakeboard en spuit hier een laag aardbeienbavarois op (blijf 1/2cm van de rand).
  9. Leg opnieuw een schijf biscuit en herhaal stap 7 en 8 tot alle schijven op zijn.
  10. Plaats in de koelkast en maak de crème au beurre (zie receptje hierlangs).
  11. Haal de taart uit de koelkast en besmeer met een paletmes je gehele taart met crème au beurre. Zet de taart strak door met een inox deegsteker rond je taart te gaan tot alle gaatjes en oneffenheden zijn weggewerkt. Zet opnieuw in de koelkast.
  12. Snij je gekozen print uit met een fijn mesje.
  13. Rol een stukje rolfondant uit 1/2cm dik en plak hier je print op met eetbare lijm. Snij overtollige rolfondant weg met je mesje. Leg de print met rolfondant op een silicone bakmat of bakpapier en laat 30 minuten drogen in de oven op 45°C. Haal uit de oven en schuif meteen 1 of meerdere houten saté stokjes in de rolfondant. Laat deze volledig afkoelen. Deze kan dan rechtop geplaatst worden.
  14. Werk de taart af naar keuze. Versier ze met marsepeinen rozen, anemonen, Chinese rozen, goudverf, ... voor de vulling en afwerking van de aardbeientaart.
Aardbeienbavarois
IngrediëntenWerkwijze
  1. Meng de fond bavarois aardbei met water of lauwe melk en de room.
  2. Opkloppen met een mixer gedurende ± 5 minuten tot het mengsel stevig wordt.
  3. Laten opstijven in de koelkast voor ± 15 minuten.
Crème au beurre
IngrediëntenWerkwijze
  1. De crème au beurre met het water en colorgel handmatig of met de mixer mengen.
  2. Meng de boter er onder men de klopper. 
  3. Stap nu over naar de “k” klopper en laat 10 minuten doormengen.
Tip: Je kan deze op smaak brengen door toevoeging van smaakpasta’s naar keuze bv. aardbei, pistache, hazelnootpasta, ...

Communie/lentefeest taart

Werkwijze

Biscuit
  1. Meng alle ingrediënten tot een glad beslag. Klop 10 minuten op de hoogste versnelling.
  2. Vet de bakvorm in met de easy bake spray.
  3. Giet het beslag in een ingevette springvorm.
  4. Bak de biscuit in een voorverwarmde oven op 175°C gedurende 30 minuten.
  5. Maak intussen de aardbeien bavarois (zie receptje hierlangs).
  6. Laat de biscuit licht afkoelen, ontvorm en laat hem onderste boven afkoelen op een rooster.
  7. Zaag de biscuit met een biscuitzaag in 4 gelijke schijven.
  8. Leg een 1e schijf op het cakeboard en spuit hier een laag aardbeienbavarois op (blijf 1/2cm van de rand).
  9. Leg opnieuw een schijf biscuit en herhaal stap 7 en 8 tot alle schijven op zijn.
  10. Plaats in de koelkast en maak de crème au beurre (zie receptje hierlangs).
  11. Haal de taart uit de koelkast en besmeer met een paletmes je gehele taart met crème au beurre. Zet de taart strak door met een inox deegsteker rond je taart te gaan tot alle gaatjes en oneffenheden zijn weggewerkt. Zet opnieuw in de koelkast.
  12. Snij je gekozen print uit met een fijn mesje.
  13. Rol een stukje rolfondant uit 1/2cm dik en plak hier je print op met eetbare lijm. Snij overtollige rolfondant weg met je mesje. Leg de print met rolfondant op een silicone bakmat of bakpapier en laat 30 minuten drogen in de oven op 45°C. Haal uit de oven en schuif meteen 1 of meerdere houten saté stokjes in de rolfondant. Laat deze volledig afkoelen. Deze kan dan rechtop geplaatst worden.
  14. Werk de taart af naar keuze. Versier ze met marsepeinen rozen, anemonen, Chinese rozen, goudverf, ... voor de vulling en afwerking van de aardbeientaart.
Aardbeienbavarois
IngrediëntenWerkwijze
  1. Meng de fond bavarois aardbei met water of lauwe melk en de room.
  2. Opkloppen met een mixer gedurende ± 5 minuten tot het mengsel stevig wordt.
  3. Laten opstijven in de koelkast voor ± 15 minuten.
Crème au beurre
IngrediëntenWerkwijze
  1. De crème au beurre met het water en colorgel handmatig of met de mixer mengen.
  2. Meng de boter er onder men de klopper. 
  3. Stap nu over naar de “k” klopper en laat 10 minuten doormengen.
Tip: Je kan deze op smaak brengen door toevoeging van smaakpasta’s naar keuze bv. aardbei, pistache, hazelnootpasta, ...