Top of the page

Chocolade drip cake

Ingrediënten

Chocoladebiscuit:
Chocomousse:
Chocoladebotercrème:
Witte chocolade ganache (drip glazuur):
Afwerking:
  • Zoetigheden toevoegden naar keuze

Werkwijze

Chocoladebiscuit:
  1. Bereid het beslag zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Vet twee bakvormen in.
  3. Doe 1/3 van het beslag in de ene bakvorm en 2/3 in de andere vorm.
  4. Bak de biscuits respectievelijk 20 en 30 minuten op 175 graden.
  5. Test of de biscuit klaar is door met een stokje in het midden van de biscuit te prikken. Indien geen vloeibaar beslag aan de wafelvork hangt is je biscuit klaar.
  6. Ontvorm en laat afkoelen op een rooster.
Chocolade crème au beurre:
  1. Voeg de mix en het water samen en roer glad.
  2. Mix de boter in de mixer zacht en voeg dan in 3 keer het crème au beurre mengsel toe.
  3. Mix na het toevoegen van het mengsel telkens goed door tot de crème au beurre glad is. Wanneer alle mengsel is toegevoegd, klop je nog 10 minuten door op hoge snelheid.
  4. Zeef de bloemsuiker en cacao en voeg toe aan de crème au beurre.
Chocomousse:
  1. Bereid de Cook & Bake chocomousse zoals aangegeven op de verpakking.
Witte Chocolade ganache:
  1. Breng de room aan de kook. Giet de hete room over de witte chocolade en roer tot een gladde ganache. Gebruik de ganache onmiddellijk.
  2. Giet de ganache over de bovenkant van de taart en strijk met een spatel tot net tegen de rand van de taart.
  3. Om een mooi dripeffect te maken, strijk hier en daar met de ganache net over de rand en gebruik je een theelepel om een kleine hoeveelheid ganache langs de rand te laten afdruipen.
  4. Om het geheel mooi af te werken, plaats je eerst enkele chocoladestokjes of galetten rechtop om hoogte te creeëren. De ruimte tussen de rechtopstaande koekjes vul je met kleinere koekjes en chocoladesnoep. Werk af met chocoladebolletjes, marshmallows, …
*Tip: Aan de ganache kan ook kleurstof toegevoegd en geef jouw dripcake kleur.

Samenstelling en afwerking van de dripcake

  1. Snijd de hoogste biscuit midden door, zodat je in totaal 3 laagjes biscuit hebt.
  2. Doe de chocoladecrème au beure  in een spuitzak met ronde spuitmond. Spuit een beetje op je taartbord om de taart vast te zetten. Spuit daarna een randje van crème au beure  op je eerste laag biscuit.
  3. Smeer de helft van de chocomousse uit over de biscuit, zonder over of op je crème au beurre randje te gaan.
  4. Leg de tweede laag biscuit erop en vul op dezelfde manier.
  5. Spuit de crème au beure van boven tot onder langs de zijkanten van de taart. Gebruik een spatel om de zijkant van de taart glad af te smeren. Daarna smeer je ook een laagje op de bovenkant van de taart.
  6. Om de zijkanten mooi glad te krijgen, kan je je spatel in heet water dippen, droogdeppen en daarna zachtjes over de crème au beurre laten glijden.
  7. Laat de taart opstijven in de koelkast.

Chocolade drip cake

Ingrediënten

Chocoladebiscuit:
Chocomousse:
Chocoladebotercrème:
Witte chocolade ganache (drip glazuur):
Afwerking:
  • Zoetigheden toevoegden naar keuze

Werkwijze

Chocoladebiscuit:
  1. Bereid het beslag zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Vet twee bakvormen in.
  3. Doe 1/3 van het beslag in de ene bakvorm en 2/3 in de andere vorm.
  4. Bak de biscuits respectievelijk 20 en 30 minuten op 175 graden.
  5. Test of de biscuit klaar is door met een stokje in het midden van de biscuit te prikken. Indien geen vloeibaar beslag aan de wafelvork hangt is je biscuit klaar.
  6. Ontvorm en laat afkoelen op een rooster.
Chocolade crème au beurre:
  1. Voeg de mix en het water samen en roer glad.
  2. Mix de boter in de mixer zacht en voeg dan in 3 keer het crème au beurre mengsel toe.
  3. Mix na het toevoegen van het mengsel telkens goed door tot de crème au beurre glad is. Wanneer alle mengsel is toegevoegd, klop je nog 10 minuten door op hoge snelheid.
  4. Zeef de bloemsuiker en cacao en voeg toe aan de crème au beurre.
Chocomousse:
  1. Bereid de Cook & Bake chocomousse zoals aangegeven op de verpakking.
Witte Chocolade ganache:
  1. Breng de room aan de kook. Giet de hete room over de witte chocolade en roer tot een gladde ganache. Gebruik de ganache onmiddellijk.
  2. Giet de ganache over de bovenkant van de taart en strijk met een spatel tot net tegen de rand van de taart.
  3. Om een mooi dripeffect te maken, strijk hier en daar met de ganache net over de rand en gebruik je een theelepel om een kleine hoeveelheid ganache langs de rand te laten afdruipen.
  4. Om het geheel mooi af te werken, plaats je eerst enkele chocoladestokjes of galetten rechtop om hoogte te creeëren. De ruimte tussen de rechtopstaande koekjes vul je met kleinere koekjes en chocoladesnoep. Werk af met chocoladebolletjes, marshmallows, …
*Tip: Aan de ganache kan ook kleurstof toegevoegd en geef jouw dripcake kleur.

Samenstelling en afwerking van de dripcake

  1. Snijd de hoogste biscuit midden door, zodat je in totaal 3 laagjes biscuit hebt.
  2. Doe de chocoladecrème au beure  in een spuitzak met ronde spuitmond. Spuit een beetje op je taartbord om de taart vast te zetten. Spuit daarna een randje van crème au beure  op je eerste laag biscuit.
  3. Smeer de helft van de chocomousse uit over de biscuit, zonder over of op je crème au beurre randje te gaan.
  4. Leg de tweede laag biscuit erop en vul op dezelfde manier.
  5. Spuit de crème au beure van boven tot onder langs de zijkanten van de taart. Gebruik een spatel om de zijkant van de taart glad af te smeren. Daarna smeer je ook een laagje op de bovenkant van de taart.
  6. Om de zijkanten mooi glad te krijgen, kan je je spatel in heet water dippen, droogdeppen en daarna zachtjes over de crème au beurre laten glijden.
  7. Laat de taart opstijven in de koelkast.