Chocolade ganache
Ingrediënten
- 100ml volle melk
- 100ml slagroom (minstens 30% vetgehalte)
- 50g suiker
- 30g boter
- 300g Cook & Bake chocolade callets puur
Materiaal
Werkwijze
- Breng de melk met de suiker, boter en room aan de kook.
- Neem de pan van het vuur zodra het kookt.
- Voeg de chocolade callets toe.
- Flink doorroeren tot een gladde chocoladesaus.
Tip om te gieten
Zorg er voor dat de ganache afgekoeld is tot lichaamstermperatuur. Werk je gebak af met boterroom of slagroom en zorg dat deze goed afgekoeld is. Zet het gebak op een taartrooster met daaronder een bakplaat. Giet de ganache gelijkmatig over het gebak. Eventueel met een spatel glad trekken. Laat deze afdruipen voor je het gebak verplaatst.
Tip om te smeren
Laat de ganache afkoelen tot de juiste dikte om te smeren.Tip om te spuiten
Laat de ganache afkoelen tot lichaamstemperatuur. Klop hem daarna op met de mixer tot een luchtige massa.Product set carousel
Chocolade ganache
Ingrediënten
- 100ml volle melk
- 100ml slagroom (minstens 30% vetgehalte)
- 50g suiker
- 30g boter
- 300g Cook & Bake chocolade callets puur
Materiaal
Werkwijze
- Breng de melk met de suiker, boter en room aan de kook.
- Neem de pan van het vuur zodra het kookt.
- Voeg de chocolade callets toe.
- Flink doorroeren tot een gladde chocoladesaus.
Tip om te gieten
Zorg er voor dat de ganache afgekoeld is tot lichaamstermperatuur. Werk je gebak af met boterroom of slagroom en zorg dat deze goed afgekoeld is. Zet het gebak op een taartrooster met daaronder een bakplaat. Giet de ganache gelijkmatig over het gebak. Eventueel met een spatel glad trekken. Laat deze afdruipen voor je het gebak verplaatst.
Tip om te smeren
Laat de ganache afkoelen tot de juiste dikte om te smeren.Tip om te spuiten
Laat de ganache afkoelen tot lichaamstemperatuur. Klop hem daarna op met de mixer tot een luchtige massa.Product set carousel