MIX VOOR WALDKORN CLASSIC COOK&BAKE 2KG
Gratis levering vanaf €45
Meng deze mix met één van onze klassieke bloemsoorten en tover een heerlijk gezond brood op jouw broodplank!
Bakken met een traditionele oven
Zorg dat alle grondstoffen op kamertemperatuur (±22°C) zijn en weeg alles goed af. Doe alle grondstoffen in een beslagkom of deegkneedtoestel. Kneed krachtig met de hand (15 à 20 min.) of met de deegkneder tot een soepel, stevig deeg. Dek het deeg bij voorkeur af met huishoudfolie en laat het op kamertemperatuur ca. 40 minuten rijzen. Kneed het deeg nog een keer goed door tot het droog en soepel aanvoelt en vorm het gewenste model. Laat het nu ca. 40 minuten rijzen, opnieuw bedekt met huishoudfolie. Bak het brood in een voorverwarmde oven gedurende ca. 30 minuten bij 220°C.
Bakken met een broodmachine
Weeg alle grondstoffen goed af. Doe eerst het koud water (max. 20°C) in de kuip van de broodmachine. Voeg daarna de bloem, de Waldkorn® mix, de vetstof of Cook&Bake broodverbeteraar, eventueel de Cook&Bake bloemversterker en tenslotte de gist toe. Start een programma van ca.2 à 4 uur. Tip: Deksel van de broodmachine niet openen tijdens het bakproces om inval van het brood te vermijden.
Ingrediënten
Tarwebloem, sojastukjes, gedeeltelijk geroosterde tarwemoutbloem, tarwegluten, haverkorrels, havervlokken, volkoren roggemeel, bruin lijnzaad, zonnebloempitten, gedroogd gerstemoutextract, gejodeerd zout, maltodextrine, palmvet, gedroogd roggezuurdeeg, emulgator: E482, raapzaadolie, enzymen, meelverbeteraar: E300. Kan sporen bevatten van ei, melk, lupine, sesam.
Bewaaradvies
Koel en droog bewaren. Verpakking goed sluiten na gebruik. Het afgekoeld brood bewaren in een papieren broodzak, zo blijft het nog ± 3 dagen houdbaar.
