MEEL VOOR ROGGEBROOD COOK&BAKE 2KG

Art nr.32300
Heerlijk voedzame roggebloem Voor een heerlijk voedzaam brood boordevol vezels. Deze bloem betaat uit roggemeel en tarwewoutmeel en past perfect in een gezonde eetpatroon. Maak zelf je brood met gist, zout, water en vetstof en haal de bakker in jou naar boven! Koop hier je ingrediënten! Recept voor
Prijs €4.94
incl. BTW
Direct leverbaar
  • Echte bakkerskwaliteit  
  • Voor 15u besteld = zelfde werkdag verstuurd
  • Belgisch kwaliteitsmerk 
  • 9.1 / 10 klantentevredenheid
  • Officiële partner van 'Bakvrienden' Facebookgroep

Omschrijving

Heerlijk voedzame roggebloem

Voor een heerlijk voedzaam brood boordevol vezels. Deze bloem betaat uit roggemeel en tarwewoutmeel en past perfect in een gezonde eetpatroon.

Maak zelf je brood met gist, zout, water en vetstof en haal de bakker in jou naar boven! Koop hier je ingrediënten!

Recept voor een brood van ±800g

  • 150g roggemeel
  • 350g bloem voor wit brood
  • 10g verse gist / 5g droge gist
  • 8g zout
  • 300ml water
Extra
  • 10g vetstof (olie of boter)
  • 10g Vervang het vetstof door 10g Cook & Bake broodverbeteraar voor extra malsheid
  • 10g Voeg Cook & Bake bloemversterker toe voor een krokante korst en extra volume-

Bakken met een traditionele oven

Zorg dat alle grondstoffen op kamertemperatuur (22°C) zijn en weeg alles goed af. Doe alle grondstoffen in een beslagkom of deegkneedtoestel. Kneed krachtig met de hand (15 à 20 min.) of met de deegkneder tot een soepel, stevig deeg. Dek het deeg bij voorkeur af met huishoudfolie en laat het op een warme plek (30°C) ca. 35 minuten rijzen. Kneed het deeg nog een keer goed door tot het droog en soepel aanvoelt en vorm het gewenste model. Laat het nu ca. 60 minuten rijzen, opnieuw bedekt met huishoudfolie. Bak het brood in een voorverwarmde oven gedurende ca. 35 minuten bij 210°C.

Bakken met een broodmachine

Weeg alle grondstoffen goed af. Doe eerst het water (op kamertemperatuur 22°C) en het zout in de kuip van de broodmachine. Voeg daarna de bloem, de vetstof of Cook&Bake broodverbeteraar, eventueel de Cook&Bake bloemversterker en tenslotte de gist toe. Start een programma van ca.2 à 4 uur.

Tip: Deksel van de broodmachine niet openen tijdens het bakproces om inval van het brood te vermijden. 

Ingrediënten 

Roggemeel, tarwemoutmeel. 
Kan sporen van tarwe, spelt, gerst, haver, soja, sesamzaad en lupine bevatten.

Gemiddelde voedingswaarden per 100g
Energetische waarde: 1359kj/321kcal
Vetten: 2g
waarvan verzadigd: 0,5g
Koolhydraten: 62,4g
waarvan suikers: 3g
eiwitten: 8,2g
Zout: <0,01g

Bewaaradvies 

Koel en droog bewaren. Verpakking goed sluiten na gebruik. Het afgekoeld brood het best bewaren in een papieren broodzak. Zo blijft het nog ± 3 dagen houdbaar. Ingevroren is het brood nog ± 2 maanden houdbaar.


Heerlijke inspiratie

Reviews door andere gebruikers

Er zijn nog geen beoordelingen.

MEEL VOOR ROGGEBROOD COOK&BAKE 2KG

Art nr.32300
Heerlijk voedzame roggebloem Voor een heerlijk voedzaam brood boordevol vezels. Deze bloem betaat uit roggemeel en tarwewoutmeel en past perfect in een gezonde eetpatroon. Maak zelf je brood met gist, zout, water en vetstof en haal de bakker in jou naar boven! Koop hier je ingrediënten! Recept voor
Prijs €4.94
incl. BTW
Direct leverbaar
  • Echte bakkerskwaliteit  
  • Voor 15u besteld = zelfde werkdag verstuurd
  • Belgisch kwaliteitsmerk 
  • 9.1 / 10 klantentevredenheid
  • Partner van 'Bakvrienden' Facebookgroep
Print deze pagina

Omschrijving

Heerlijk voedzame roggebloem

Voor een heerlijk voedzaam brood boordevol vezels. Deze bloem betaat uit roggemeel en tarwewoutmeel en past perfect in een gezonde eetpatroon.

Maak zelf je brood met gist, zout, water en vetstof en haal de bakker in jou naar boven! Koop hier je ingrediënten!

Recept voor een brood van ±800g

  • 150g roggemeel
  • 350g bloem voor wit brood
  • 10g verse gist / 5g droge gist
  • 8g zout
  • 300ml water
Extra
  • 10g vetstof (olie of boter)
  • 10g Vervang het vetstof door 10g Cook & Bake broodverbeteraar voor extra malsheid
  • 10g Voeg Cook & Bake bloemversterker toe voor een krokante korst en extra volume-

Bakken met een traditionele oven

Zorg dat alle grondstoffen op kamertemperatuur (22°C) zijn en weeg alles goed af. Doe alle grondstoffen in een beslagkom of deegkneedtoestel. Kneed krachtig met de hand (15 à 20 min.) of met de deegkneder tot een soepel, stevig deeg. Dek het deeg bij voorkeur af met huishoudfolie en laat het op een warme plek (30°C) ca. 35 minuten rijzen. Kneed het deeg nog een keer goed door tot het droog en soepel aanvoelt en vorm het gewenste model. Laat het nu ca. 60 minuten rijzen, opnieuw bedekt met huishoudfolie. Bak het brood in een voorverwarmde oven gedurende ca. 35 minuten bij 210°C.

Bakken met een broodmachine

Weeg alle grondstoffen goed af. Doe eerst het water (op kamertemperatuur 22°C) en het zout in de kuip van de broodmachine. Voeg daarna de bloem, de vetstof of Cook&Bake broodverbeteraar, eventueel de Cook&Bake bloemversterker en tenslotte de gist toe. Start een programma van ca.2 à 4 uur.

Tip: Deksel van de broodmachine niet openen tijdens het bakproces om inval van het brood te vermijden. 

Ingrediënten 

Roggemeel, tarwemoutmeel. 
Kan sporen van tarwe, spelt, gerst, haver, soja, sesamzaad en lupine bevatten.

Gemiddelde voedingswaarden per 100g
Energetische waarde: 1359kj/321kcal
Vetten: 2g
waarvan verzadigd: 0,5g
Koolhydraten: 62,4g
waarvan suikers: 3g
eiwitten: 8,2g
Zout: <0,01g

Bewaaradvies 

Koel en droog bewaren. Verpakking goed sluiten na gebruik. Het afgekoeld brood het best bewaren in een papieren broodzak. Zo blijft het nog ± 3 dagen houdbaar. Ingevroren is het brood nog ± 2 maanden houdbaar.


Heerlijke inspiratie

Reviews door andere gebruikers

Er zijn nog geen beoordelingen.

HIERAAN AL GEDACHT? ANDERE THUISBAKKERS KOCHTEN OOK: