Top of the page

GLUTENVRIJE BLOEM POENSGEN 500G

Item No. 46515
Poensgen Classic glutenvrij 500g  Thuisbakken met Cook & bake Deze meel is bijzonder geschikt voor mensen met coeliakie / glutenintolerantie . Hiermee maak je brood, koekjes, gebak, pasta, pannenkoeken,... Vervang in een gewoon recept de bloem met dezelfde hoeveelheid van bloem Poensgen Classic. Ben
Prijs €3.26
incl. BTW
Direct leverbaar
  • Echte bakkerskwaliteit  
  • Voor 15u besteld = zelfde werkdag verstuurd
  • Belgisch kwaliteitsmerk 
  • 9.1 / 10 klantentevredenheid
  • Officiële partner van 'Bakvrienden' Facebookgroep

Omschrijving

Poensgen Classic glutenvrij 500g 

Thuisbakken met Cook & bake

Deze meel is bijzonder geschikt voor mensen met coeliakie / glutenintolerantie. Hiermee maak je brood, koekjes, gebak, pasta, pannenkoeken,... Vervang in een gewoon recept de bloem met dezelfde hoeveelheid van bloem Poensgen Classic.

Benodigdheden bij glutenvrij brood van 750g

  • 500g meelmix

  •  25g droge gist of 50g verse gist

  • 450-500ml koud water.

Bereiding broodbakmachine:

  1. Los de gist op in 450-500ml koud water

  2. Giet alles in de beker van de broodbakmachine. 

  3. De machine op het juiste bakprogramma instellen (minstens 3uur om rijzing te garanderen)

  4. Start het programma en voeg langzaam de meelmix toe.

Bereiding oven:

  1.  Voeg het water bij de meelmix. Gebruik eventueel een houten spatel of mixer en kneed gedurende 2-3 minuten. 

  2. Giet het mengsel in een bakkvorm van circa 1000ml en dek het af met een vochtige keukendoek of met folie. 

  3. Laat het deeg circa 90 minuten rijzen. 

  4. Na het rijzen kan je het deeg bestrijken met water of koffiemelk.

  5. Verwarm de heteluchtoven voor op 180°C (een oven met boven en/of onderverwarming op 200°C voorverwarmen). Verwijder de keukendoek of folie van de bakvorm en bak het brood in circa 40 minuten af. 

Tip: Vries het verse brood en bij behoefte langzaam ontdooien.

Ingrediënten

Glutenvrij tarwezetmeel, verdikkingsmiddel: guarbloem, lupinebloem, dextrose, taptemelkpoeder.

Kan sporen van ei en soja bevatten.

Voedingswaardevermelding 100g 

Energie: 341 kcal / 1430 kJ

Vet: 0,3g (waarvan verzadigd: 0g)

Koolhydraten: 81,4g (waarvan suikers: 2,7g)

Eiwit: 1,1g

Zout: 0g

Reviews door andere gebruikers

  • tevreden

    Goed product!
  • Cake

    Maakt lekkere bananencake!

GLUTENVRIJE BLOEM POENSGEN 500G

Item No. 46515
Poensgen Classic glutenvrij 500g  Thuisbakken met Cook & bake Deze meel is bijzonder geschikt voor mensen met coeliakie / glutenintolerantie . Hiermee maak je brood, koekjes, gebak, pasta, pannenkoeken,... Vervang in een gewoon recept de bloem met dezelfde hoeveelheid van bloem Poensgen Classic. Ben
Prijs €3.26
incl. BTW
Direct leverbaar

  • Echte bakkerskwaliteit 
  • Voor 15u besteld = zelfde werkdag verstuurd
  • Belgisch kwaliteitsmerk
  • 9.1/ 10 klantentevredenheid
  • Officiële partner van 'Bakvrienden' Facebookgroep

Omschrijving

Poensgen Classic glutenvrij 500g 

Thuisbakken met Cook & bake

Deze meel is bijzonder geschikt voor mensen met coeliakie / glutenintolerantie. Hiermee maak je brood, koekjes, gebak, pasta, pannenkoeken,... Vervang in een gewoon recept de bloem met dezelfde hoeveelheid van bloem Poensgen Classic.

Benodigdheden bij glutenvrij brood van 750g

  • 500g meelmix

  •  25g droge gist of 50g verse gist

  • 450-500ml koud water.

Bereiding broodbakmachine:

  1. Los de gist op in 450-500ml koud water

  2. Giet alles in de beker van de broodbakmachine. 

  3. De machine op het juiste bakprogramma instellen (minstens 3uur om rijzing te garanderen)

  4. Start het programma en voeg langzaam de meelmix toe.

Bereiding oven:

  1.  Voeg het water bij de meelmix. Gebruik eventueel een houten spatel of mixer en kneed gedurende 2-3 minuten. 

  2. Giet het mengsel in een bakkvorm van circa 1000ml en dek het af met een vochtige keukendoek of met folie. 

  3. Laat het deeg circa 90 minuten rijzen. 

  4. Na het rijzen kan je het deeg bestrijken met water of koffiemelk.

  5. Verwarm de heteluchtoven voor op 180°C (een oven met boven en/of onderverwarming op 200°C voorverwarmen). Verwijder de keukendoek of folie van de bakvorm en bak het brood in circa 40 minuten af. 

Tip: Vries het verse brood en bij behoefte langzaam ontdooien.

Ingrediënten

Glutenvrij tarwezetmeel, verdikkingsmiddel: guarbloem, lupinebloem, dextrose, taptemelkpoeder.

Kan sporen van ei en soja bevatten.

Voedingswaardevermelding 100g 

Energie: 341 kcal / 1430 kJ

Vet: 0,3g (waarvan verzadigd: 0g)

Koolhydraten: 81,4g (waarvan suikers: 2,7g)

Eiwit: 1,1g

Zout: 0g

Reviews door andere gebruikers

  • tevreden

    Goed product!
  • Cake

    Maakt lekkere bananencake!