Zoete briochebroodjes

    met rozijnen en frangipane



Werkwijze

  1. Los de gist op in het deegvocht (ei/room/melk) met de helft van de suiker. Kneed dit papje met de bloem en verbeteraar in de keukenrobot tot een bol. Voeg als laatste het zout toe en kneed op een lage snelheid 8 min verder. Laat het deeg 30 min rusten op kamertemperatuur. 

  2. Maak de frangipane: Roer de boter zacht, meng de mix onder de boter. Voeg het ei toe en meng dit goed onder het mengsel. 

  3. Kneed het deeg na de rust kort en rol het uit (op een bakpapier) tot een rechthoek van 40 x 25 cm. 

  4. Besmeer de bovenzijde met frangipane en bestrooi met de geweekte rozijnen. 

  5. Rol het deeg langs de lange zijde op en verdeel het deeg in 12 stukjes (ongeveer 3,5 cm breed). Leg een siliconen matje op de bakplaat en plaats er een kader op van 20-30 cm. Schik er de broodrolletjes in. Laat het brood rijzen tot het verdubbeld is in volume (60 min). 

  6. Bak het brood af in een voorverwarmde oven van 160°C gedurende 25-30 min. Laat het brood afkoelen op een rooster. 

  7. Besmeer het gebakken brood, na gedeeltelijke afkoeling met afdekgelei en gebruiksklare fondant. 


Laden
Laden