Briochebroodjes rozijnen en frangipane
Ingrediënten
- 21g droge gist
- 150ml volle room
- 60g suiker
- 2 eieren op kamertemperatuur, aangevuld tot 200g met lauwe melk
- 500g bloem voor wit brood Cook & Bake 2kg
- 15g broodverbeteraar Cook & Bake
- 9g zout
- 130g mix voor frangipane Cook & Bake
- 50g boter
- 1 ei
- 175g rozijnen Cook & Bake (geweekt)
- 1el afdekgelei geel Cook & Bake
- 1el gebruiksklare fondant Cook & Bake
Materiaal
Werkwijze
- Los de gist op in het deegvocht (ei/room/melk) met de helft van de suiker.
- Kneed dit papje met de bloem en verbeteraar in de keukenrobot tot een bol.
- Voeg als laatste het zout toe en kneed op een lage snelheid 8 min verder.
- Laat het deeg 30 min rusten op kamertemperatuur.
- Maak de frangipane: Roer de boter zacht, meng de mix onder de boter. Voeg het ei toe en meng dit goed onder het mengsel. Kneed het deeg na de rust kort en rol het uit (op een bakpapier) tot een rechthoek van 40 x 25 cm.
- Besmeer de bovenzijde met frangipane en bestrooi met de geweekte rozijnen.
- Rol het deeg langs de lange zijde op en verdeel het deeg in 12 stukjes (ongeveer 3,5 cm breed).
- Leg een siliconen matje op de bakplaat en plaats er een kader op van 20-30 cm.
- Schik er de broodrolletjes in. Laat het brood rijzen tot het verdubbeld is in volume (60 min).
- Bak het brood af in een voorverwarmde oven van 160°C gedurende 25-30 min.
- Laat het brood afkoelen op een rooster.
- Besmeer het gebakken brood voor het serveren, na afkoeling met afdekgelei en gebruiksklare fondant.
Product set carousel
Briochebroodjes rozijnen en frangipane
Ingrediënten
- 21g droge gist
- 150ml volle room
- 60g suiker
- 2 eieren op kamertemperatuur, aangevuld tot 200g met lauwe melk
- 500g bloem voor wit brood Cook & Bake 2kg
- 15g broodverbeteraar Cook & Bake
- 9g zout
- 130g mix voor frangipane Cook & Bake
- 50g boter
- 1 ei
- 175g rozijnen Cook & Bake (geweekt)
- 1el afdekgelei geel Cook & Bake
- 1el gebruiksklare fondant Cook & Bake
Materiaal
Werkwijze
- Los de gist op in het deegvocht (ei/room/melk) met de helft van de suiker.
- Kneed dit papje met de bloem en verbeteraar in de keukenrobot tot een bol.
- Voeg als laatste het zout toe en kneed op een lage snelheid 8 min verder.
- Laat het deeg 30 min rusten op kamertemperatuur.
- Maak de frangipane: Roer de boter zacht, meng de mix onder de boter. Voeg het ei toe en meng dit goed onder het mengsel. Kneed het deeg na de rust kort en rol het uit (op een bakpapier) tot een rechthoek van 40 x 25 cm.
- Besmeer de bovenzijde met frangipane en bestrooi met de geweekte rozijnen.
- Rol het deeg langs de lange zijde op en verdeel het deeg in 12 stukjes (ongeveer 3,5 cm breed).
- Leg een siliconen matje op de bakplaat en plaats er een kader op van 20-30 cm.
- Schik er de broodrolletjes in. Laat het brood rijzen tot het verdubbeld is in volume (60 min).
- Bak het brood af in een voorverwarmde oven van 160°C gedurende 25-30 min.
- Laat het brood afkoelen op een rooster.
- Besmeer het gebakken brood voor het serveren, na afkoeling met afdekgelei en gebruiksklare fondant.
Product set carousel