Top of the page

Bounty tartelette

Werkwijze

  1. Zet het blik kokosmelk een nacht in de ijskast zodat het kokoswater en de room zal gescheiden worden. We gebruiken enkel de room die zich de dag erna bovenaan het blik bevinden. 
  2. Bereid het zanddeeg zoals vermeld op de verpakking of bekijk het artikel online voor het recept.
  3. Laat het deeg minstens een half uurtje rusten in de koelkast. 
  4. Kneed het deeg nog heel even kort door en rol uit tot 4 à 5mm. 
  5. Bekleed de bodem en de zijkanten van de taartvormpjes en prik enkele gaatjes in het deeg. 
  6. Bak af in een voorverwarmde oven zoals vermeld op de verpakking.
  7. Schep 200g kokosroom uit het blik en mix ongeveer 4 minuten samen met de vanillinesuiker tot je een luchtige massa hebt. 
  8. Spatel de geraspte kokos onder de kokosmassa. 
  9. Vul de afgekoelde tartelettes met 25 tot 30g van de kokosvulling en strijk glad. 
  10. Breng de (volle) room tot tegen het kookpunt en giet over de chocolade callets. 
  11. Roer tot je een gladde chocolade ganache bekomt. 
  12. Breng een laag van de ganache aan over de kokosvulling en laat daarna de tartelettes in de koelkast even rusten zodat de ganache een beetje kan opstijven. 
  13. Strooi eventueel nog een beetje gemalen kokos over de taartjes.

Bounty tartelette

Werkwijze

  1. Zet het blik kokosmelk een nacht in de ijskast zodat het kokoswater en de room zal gescheiden worden. We gebruiken enkel de room die zich de dag erna bovenaan het blik bevinden. 
  2. Bereid het zanddeeg zoals vermeld op de verpakking of bekijk het artikel online voor het recept.
  3. Laat het deeg minstens een half uurtje rusten in de koelkast. 
  4. Kneed het deeg nog heel even kort door en rol uit tot 4 à 5mm. 
  5. Bekleed de bodem en de zijkanten van de taartvormpjes en prik enkele gaatjes in het deeg. 
  6. Bak af in een voorverwarmde oven zoals vermeld op de verpakking.
  7. Schep 200g kokosroom uit het blik en mix ongeveer 4 minuten samen met de vanillinesuiker tot je een luchtige massa hebt. 
  8. Spatel de geraspte kokos onder de kokosmassa. 
  9. Vul de afgekoelde tartelettes met 25 tot 30g van de kokosvulling en strijk glad. 
  10. Breng de (volle) room tot tegen het kookpunt en giet over de chocolade callets. 
  11. Roer tot je een gladde chocolade ganache bekomt. 
  12. Breng een laag van de ganache aan over de kokosvulling en laat daarna de tartelettes in de koelkast even rusten zodat de ganache een beetje kan opstijven. 
  13. Strooi eventueel nog een beetje gemalen kokos over de taartjes.