Top of the page

Boekweit pannenkoeken

Ingrediënten

Om te serveren:
  • gebakken ontbijtspek
  • eieren
  • Maredsous kaas, geraspt
  • peterselie
  • peper naar smaak

Materiaal


Bereiding

  1. Meng de bloemsoorten, het bakpoeder en het zout in een mengkom.
  2. Voeg het water, de melk en het ei toe en roer goed, zodat er geen klontertjes overblijven.
  3. Laat heet beslag 15 minuten rusten.
  4. Doe de vetstof in de pan.
  5. Giet een kleine soeplepel van het beslag in de pan om een dunnen pannenkoek te bakken. Van zodra het beslag gestold is, draai je de pannenkoek om.

Serveertip

  1. Maak een spiegelei op de gebakken helft van de pannenkoek en leg er 2 sneetjes gebakken spek naast.
  2. Laat het ei bakken naar wens.
  3. Bestrooi voor het opdienen met peterselie en geraspte kaas naar voorkeur.

Boekweit pannenkoeken

Ingrediënten

Om te serveren:
  • gebakken ontbijtspek
  • eieren
  • Maredsous kaas, geraspt
  • peterselie
  • peper naar smaak

Materiaal


Bereiding

  1. Meng de bloemsoorten, het bakpoeder en het zout in een mengkom.
  2. Voeg het water, de melk en het ei toe en roer goed, zodat er geen klontertjes overblijven.
  3. Laat heet beslag 15 minuten rusten.
  4. Doe de vetstof in de pan.
  5. Giet een kleine soeplepel van het beslag in de pan om een dunnen pannenkoek te bakken. Van zodra het beslag gestold is, draai je de pannenkoek om.

Serveertip

  1. Maak een spiegelei op de gebakken helft van de pannenkoek en leg er 2 sneetjes gebakken spek naast.
  2. Laat het ei bakken naar wens.
  3. Bestrooi voor het opdienen met peterselie en geraspte kaas naar voorkeur.