Boekweit pannenkoeken
Ingrediënten
- 63g boekweitmeel
- 62g bloem voor volkoren brood
- 125g bloem voor wit brood
- 8g bakpoeder
- snuifje zout
- 350g water
- 350ml halfvolle melk
- gebakken ontbijtspek
- eieren
- Maredsous kaas, geraspt
- peterselie
- peper naar smaak
Materiaal
Bereiding
- Meng de bloemsoorten, het bakpoeder en het zout in een mengkom.
- Voeg het water, de melk en het ei toe en roer goed, zodat er geen klontertjes overblijven.
- Laat heet beslag 15 minuten rusten.
- Doe de vetstof in de pan.
- Giet een kleine soeplepel van het beslag in de pan om een dunnen pannenkoek te bakken. Van zodra het beslag gestold is, draai je de pannenkoek om.
Serveertip
- Maak een spiegelei op de gebakken helft van de pannenkoek en leg er 2 sneetjes gebakken spek naast.
- Laat het ei bakken naar wens.
- Bestrooi voor het opdienen met peterselie en geraspte kaas naar voorkeur.
Product set carousel
Boekweit pannenkoeken
Ingrediënten
- 63g boekweitmeel
- 62g bloem voor volkoren brood
- 125g bloem voor wit brood
- 8g bakpoeder
- snuifje zout
- 350g water
- 350ml halfvolle melk
- gebakken ontbijtspek
- eieren
- Maredsous kaas, geraspt
- peterselie
- peper naar smaak
Materiaal
Bereiding
- Meng de bloemsoorten, het bakpoeder en het zout in een mengkom.
- Voeg het water, de melk en het ei toe en roer goed, zodat er geen klontertjes overblijven.
- Laat heet beslag 15 minuten rusten.
- Doe de vetstof in de pan.
- Giet een kleine soeplepel van het beslag in de pan om een dunnen pannenkoek te bakken. Van zodra het beslag gestold is, draai je de pannenkoek om.
Serveertip
- Maak een spiegelei op de gebakken helft van de pannenkoek en leg er 2 sneetjes gebakken spek naast.
- Laat het ei bakken naar wens.
- Bestrooi voor het opdienen met peterselie en geraspte kaas naar voorkeur.
Product set carousel