Bierbrood mèt spek

Ingrediënten

  1. 550g bierbrood
  2. 33 cl flesje bier naar keuze
  3. ajuin/ sjalot
  4. spek naar keuze (blokjes, plakjes)

Werkwijze

  1.  Doe de mix en het bier op kamertemperatuur (22°C) in een deegkneedtoestel.
  2. Kneed 4 minuten op de eerste versnelling en 4 minuten in de tweede versnelling voor een soepel, stevig deeg.
  3. Dek het deeg bij voorkeur af met een lichtvochtige handdoek of deegrijsdoek en laat het op een warme plek (30°C) ca. 30 minuten rijzen. Snij het spek en een sjalot in fijne stukjes. Stoof deze samen in een pan. *bestuif een bakvorm met de easy bake spray of vet deze in met boter. 
  4. Kneed het deeg nog een keer goed door tot het droog en soepel aanvoelt.  Voeg het spek en de  sjalot toe aan het deeg en vorm het gewenste model. Leg vervolgens het deeg in de bakvorm.
  5. * decoreer stukjes spek bovenop het deeg.

  6. Laat het nu ca. 50 minuten rijzen, opnieuw bedekt met een handdoek op een warme plek. 
  7. Bak het brood in een voorverwarmde oven gedurende ca. 45 minuten bij 180°C.


SHOP NU bierbrood
  1.  Doe de mix en het bier op kamertemperatuur (22°C) in een deegkneedtoestel. opgelet: Indien het bier te koud is, rijst de gist niet goed.
4. Kneed het deeg nog een keer goed door tot het droog en soepel aanvoelt. Voeg het spek en de  sjalot toe aan het deeg en vorm het gewenste model.
* decoreer stukjes spek bovenop het deeg.
Laden
Laden