MIX VOOR SPECULAAS COOK&BAKE 400G
Gratis levering vanaf €45
Zelf speculaaskoeken maken doe je in een handomdraai!
Probeer het zelf en ontdek hoe makkelijk bakken kan zijn!
Benodigdheden
- 400g mix voor speculaas
- 1 ei
- 100g harde boter
Bereiding
Meng de ingrediënten (boter slechts een weinig mals maken) tot een glad deeg.
Laat het deeg (in huishoudfolie) 15 à 30 minuten rusten in de koelkast.
Na deze rusttijd het deeg kort kneden.
Rol het deeg met een deegrol gelijkmatig (5mm dikte) uit op een werkblad lichtjes bestrooid met bloem.
Vorm met uitsteekvormpjes of een glas deegkoekjes.
Bak op bakpapier, siliconenmat of met ingevette bakplaat (op 2cm afstand van elkaar) gedurende 15 minuten op 175 °C.
Laat de speculaaskoekjes afkoelen op een rooster tot ze hard en krokant zijn.
Tip: Voeg er 50g baking drops aan toe voor een lekkere chocoladespeculaas!
Benodigdheden: 400g mix voor speculaas, 1 ei, 130g harde boter.
Bereiding Hasseltse speculaas: Volg het bovenstaande recept. Rol voor de Hasseltse speculaas het deeg dikker (7mm à 10mm) uit.
Ingrediënten
Tarwemeel, bruine cassonade, natriumbicarbonaat (E500), kaneel, vierkruiden (koriander, kaneel, nootmuskaat, kruiden), rijsmiddel (E341, natriumcarbonaat, maïszetmeel, E450a, eiwit, vanilline).