Top of the page

MIX VOOR SPECULAAS COOK&BAKE 400G

Item No. 32280
Zelf speculaaskoekjes maken doe je in een handomdraai!  Probeer het zelf en ontdek hoe eenvoudig speculaas bakken kan zijn! Recept 400g mix voor speculaas 1 ei 100g harde, maar verwerkbare boter    Bereidingswijze Meng de ingrediënten (boter slechts een weinig mals maken) tot een glad deeg. Laat het
Prijs €4.02
incl. BTW
Direct leverbaar
  • Echte bakkerskwaliteit  
  • Voor 15u besteld = zelfde werkdag verstuurd
  • Belgisch kwaliteitsmerk 
  • 9.1 / 10 klantentevredenheid
  • Officiële partner van 'Bakvrienden' Facebookgroep

Omschrijving

Zelf speculaaskoekjes maken doe je in een handomdraai! 

Probeer het zelf en ontdek hoe eenvoudig speculaas bakken kan zijn!

Recept

  • 400g mix voor speculaas

  • 1 ei

  • 100g harde, maar verwerkbare boter 

 Bereidingswijze

  1. Meng de ingrediënten (boter slechts een weinig mals maken) tot een glad deeg.

  2. Laat het deeg (in huishoudfolie) 15 à 30 minuten rusten in de koelkast.  

  3. Na deze rusttijd het deeg kort kneden.

  4. Rol het deeg met een deegrol gelijkmatig (5mm dikte) uit op een werkblad lichtjes bestrooid met bloem.

  5. Vorm met uitsteekvormpjes of een glas deegkoekjes.

  6. Bak op bakpapier, siliconenmat of met ingevette bakplaat (op 2cm afstand van elkaar) gedurende 15 minuten op 175 °C.

  7. Laat de speculaaskoekjes afkoelen op een rooster tot ze hard en krokant zijn. 

Tip van de huisbakker:

Voeg 50g baking drops aan toe voor een lekkere chocoladespeculaas!

Maak met onze mix voor speculaas ook heerlijke Hasseltse speculaas

  •        Benodigdheden: 400g mix voor speculaas, 1 ei, 130g harde boter. 

  •        Bereiding Hasseltse speculaas: Volg het bovenstaande recept.

  •        Rol voor de Hasseltse speculaas het deeg dikker (7mm à 10mm) uit.

Ingrediënten

Tarwemeel, bruine cassonade, natriumbicarbonaat (E500), kaneel, vierkruiden (koriander, kaneel, nootmuskaat, kruiden), rijsmiddel (E341, natriumcarbonaat, maïszetmeel, E450a, eiwit, vanilline).

Reviews door andere gebruikers

  • Lekker van smaak

    Makkelijk omdat het een mix is, zo konden we extra veel tijd steken in het uitsteken en versieren! En zeer lekker van smaak.

MIX VOOR SPECULAAS COOK&BAKE 400G

Item No. 32280
Zelf speculaaskoekjes maken doe je in een handomdraai!  Probeer het zelf en ontdek hoe eenvoudig speculaas bakken kan zijn! Recept 400g mix voor speculaas 1 ei 100g harde, maar verwerkbare boter    Bereidingswijze Meng de ingrediënten (boter slechts een weinig mals maken) tot een glad deeg. Laat het
Prijs €4.02
incl. BTW
Direct leverbaar

  • Echte bakkerskwaliteit 
  • Voor 15u besteld = zelfde werkdag verstuurd
  • Belgisch kwaliteitsmerk
  • 9.1/ 10 klantentevredenheid
  • Officiële partner van 'Bakvrienden' Facebookgroep

Omschrijving

Zelf speculaaskoekjes maken doe je in een handomdraai! 

Probeer het zelf en ontdek hoe eenvoudig speculaas bakken kan zijn!

Recept

  • 400g mix voor speculaas

  • 1 ei

  • 100g harde, maar verwerkbare boter 

 Bereidingswijze

  1. Meng de ingrediënten (boter slechts een weinig mals maken) tot een glad deeg.

  2. Laat het deeg (in huishoudfolie) 15 à 30 minuten rusten in de koelkast.  

  3. Na deze rusttijd het deeg kort kneden.

  4. Rol het deeg met een deegrol gelijkmatig (5mm dikte) uit op een werkblad lichtjes bestrooid met bloem.

  5. Vorm met uitsteekvormpjes of een glas deegkoekjes.

  6. Bak op bakpapier, siliconenmat of met ingevette bakplaat (op 2cm afstand van elkaar) gedurende 15 minuten op 175 °C.

  7. Laat de speculaaskoekjes afkoelen op een rooster tot ze hard en krokant zijn. 

Tip van de huisbakker:

Voeg 50g baking drops aan toe voor een lekkere chocoladespeculaas!

Maak met onze mix voor speculaas ook heerlijke Hasseltse speculaas

  •        Benodigdheden: 400g mix voor speculaas, 1 ei, 130g harde boter. 

  •        Bereiding Hasseltse speculaas: Volg het bovenstaande recept.

  •        Rol voor de Hasseltse speculaas het deeg dikker (7mm à 10mm) uit.

Ingrediënten

Tarwemeel, bruine cassonade, natriumbicarbonaat (E500), kaneel, vierkruiden (koriander, kaneel, nootmuskaat, kruiden), rijsmiddel (E341, natriumcarbonaat, maïszetmeel, E450a, eiwit, vanilline).

Reviews door andere gebruikers

  • Lekker van smaak

    Makkelijk omdat het een mix is, zo konden we extra veel tijd steken in het uitsteken en versieren! En zeer lekker van smaak.

Andere hobbybakkers kochten ook deze items