Top of the page

Bananenbroden

Ingrediënten

Materiaal

Werkwijze

  1. Verwarm de oven op 180°C en plooi het bakpapier strak in de cakevorm.
  2. Plet de rijpe banen fijn.
  3. Voeg de eieren, zout, vanillesmaakpasta en de gehakte dadels toe. Meng goed.
  4. Voeg de gezeefde bloem, amandelmeel, bakpoeder en bicarbonaat toe.
  5. Meng alles tot een glad beslag.
  6. Giet het beslag in de cakevorm en bak ongeveer 40/45 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
Ook lekker met een geraspte appel, rozijnen, snuifje kaneel, fijngehakte noten ...

Honing-Havermout Bananenbrood met maanzaad 

Ingrediënten

Werkwijze

  1. Plet 2 rijpe bananen.
  2. Roer de eieren en notenpasta erdoor.
  3. Voeg daarna de roggebloem, havermout, bakpoeder, kaneel, maanzaad en snuifje zout toe. Meng deze goed onder elkaar. 
  4. Om het wat vloeibaarder te maken kan je wat melk toevoegen. Het beslag mag dik maar vloeibaar zijn.
  5. Nog enkele van die chocolade baking drops erbovenop. (Naar keuze)
  6. Leg bakpapier in een bakvorm, snij 2 bananen in de lengte door 2 en leg ze op het bakpapier.
  7. Verwarm de honing op het vuur en laat het wat karameliseren. Let op de tijd zodat deze niet bruin wordt.
  8. Giet deze warme honing over de bananen.
  9. Vervolgens voeg je de baking powder toe in het beslag, roer door en giet in de bakvorm.
  10. Bak ± 30 minuten op 180°C.
  11. Laat afkoelen in de vorm zoals bij desserts.
  12. Je serveert het bananenbrood upside-down (op zijn kop), dus met de bananen naar boven.
  13. Leg een bord op de bakvorm en draai die om, verwijder nog even het bakpapier en klaar is kees.

Bananenbrood Hart

Ingrediënten

Materiaal

Werkwijze

1. Oven verwarmen op 180°C.
2. Meng 2 bananen met de eieren, kaneel en mix deze tot een glad beslag.
3. Doe het beslag in een kom en spatel de speltbloem, het bakpoeder en het amandelmeel er door.
4. Giet het beslag in je bakvorm en leg een gehalveerde of stukjes banaan er bovenop.
5. Bak het bananenbrood ongeveer 50 minuten in de oven. Controleer met een prikker of het gezonde bananenbrood gaar is, zoniet enkele minuten langer bakken. 

Tips: 

Je kan ook dadelstukjes, fruit en/of noten toevoegen aan het beslag. Je kan het bananenbrood perfect bewaren, afgedekt met folie. Een gezond tussendoortje voor later? Vries het in plakjes in. Zo heb je altijd een gezond tussendoortje bij de hand. 

Dit recept bevat geen toegevoegde suikers maar wel natuurlijke suikers van banaan en dadels.

Bananenbroden

bananenbrood rechthoekig
bananenbrood rechthoekig 2
bananenbrood rechthoekig 3
bananenbrood rechthoekig 4

Ingrediënten

Materiaal

Werkwijze

  1. Verwarm de oven op 180°C en plooi het bakpapier strak in de cakevorm.
  2. Plet de rijpe banen fijn.
  3. Voeg de eieren, zout, vanillesmaakpasta en de gehakte dadels toe. Meng goed.
  4. Voeg de gezeefde bloem, amandelmeel, bakpoeder en bicarbonaat toe.
  5. Meng alles tot een glad beslag.
  6. Giet het beslag in de cakevorm en bak ongeveer 40/45 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
Ook lekker met een geraspte appel, rozijnen, snuifje kaneel, fijngehakte noten ...

Honing-Havermout Bananenbrood met maanzaad 

Recept bananenbrood isa

Ingrediënten

Werkwijze

  1. Plet 2 rijpe bananen.
  2. Roer de eieren en notenpasta erdoor.
  3. Voeg daarna de roggebloem, havermout, bakpoeder, kaneel, maanzaad en snuifje zout toe. Meng deze goed onder elkaar. 
  4. Om het wat vloeibaarder te maken kan je wat melk toevoegen. Het beslag mag dik maar vloeibaar zijn.
  5. Nog enkele van die chocolade baking drops erbovenop. (Naar keuze)
  6. Leg bakpapier in een bakvorm, snij 2 bananen in de lengte door 2 en leg ze op het bakpapier.
  7. Verwarm de honing op het vuur en laat het wat karameliseren. Let op de tijd zodat deze niet bruin wordt.
  8. Giet deze warme honing over de bananen.
  9. Vervolgens voeg je de baking powder toe in het beslag, roer door en giet in de bakvorm.
  10. Bak ± 30 minuten op 180°C.
  11. Laat afkoelen in de vorm zoals bij desserts.
  12. Je serveert het bananenbrood upside-down (op zijn kop), dus met de bananen naar boven.
  13. Leg een bord op de bakvorm en draai die om, verwijder nog even het bakpapier en klaar is kees.

Bananenbrood Hart

Ingrediënten

Materiaal

Werkwijze

1. Oven verwarmen op 180°C.
2. Meng 2 bananen met de eieren, kaneel en mix deze tot een glad beslag.
3. Doe het beslag in een kom en spatel de speltbloem, het bakpoeder en het amandelmeel er door.
4. Giet het beslag in je bakvorm en leg een gehalveerde of stukjes banaan er bovenop.
5. Bak het bananenbrood ongeveer 50 minuten in de oven. Controleer met een prikker of het gezonde bananenbrood gaar is, zoniet enkele minuten langer bakken. 

Tips: 

Je kan ook dadelstukjes, fruit en/of noten toevoegen aan het beslag. Je kan het bananenbrood perfect bewaren, afgedekt met folie. Een gezond tussendoortje voor later? Vries het in plakjes in. Zo heb je altijd een gezond tussendoortje bij de hand. 

Dit recept bevat geen toegevoegde suikers maar wel natuurlijke suikers van banaan en dadels.