Top of the page

CALLETS MELK 823 CALLEBAUT 2,5KG

Item No. 369
Callets / smeltchocolade melk 823 - Callebaut De nr. 1 melkchocolade van heel wat chefs met een extreem goede balans tussen cacao, melk en karamel. De allround melkchocolade met cacaokern. Nr. 823 is de iconische melkchocolade van Callebaut®. Het laat zich opmerken omwille van de diepe, warme kleur,
Prijs €45.32
incl. BTW
Direct leverbaar
  • Echte bakkerskwaliteit  
  • Voor 15u besteld = zelfde werkdag verstuurd
  • Belgisch kwaliteitsmerk 
  • 9.1 / 10 klantentevredenheid
  • Officiële partner van 'Bakvrienden' Facebookgroep

Omschrijving

Callets / smeltchocolade melk 823 - Callebaut

De nr. 1 melkchocolade van heel wat chefs met een extreem goede balans tussen cacao, melk en karamel. De allround melkchocolade met cacaokern. Nr. 823 is de iconische melkchocolade van Callebaut®. Het laat zich opmerken omwille van de diepe, warme kleur, de prominente aroma's van geroosterde cacao en de verleidelijke karamelachtige toetsen. 

De 823 wordt ten zeerste op prijs gesteld omwille van de rijke smaak en de uitstekende reputatie op het vlak van toepassingsgemak. Kan worden gecombineerd met een groot aantal krachtige, fruitige, kruidige, zuivelachtige of likeurachtige aroma's. De kern van de chocolade is het typische Wieze cacaomengsel: een goed bewaarde geheime mix van voornamelijk hoogwaardige West-Afrikaanse cacaobonen.

De 823 heeft een standaard vloeibaarheid, wat van hem uw allround chocolade maakt voor mouleren, omhullen en op smaak brengen van mousses, ganaches, crèmes, sauzen ...

Wanneer moet je chocolade tempereren?

Als je chocolade een mooie satijnglans en een harde beet moet hebben, moet je de callets zeker op de correcte wijze tempereren. Dit is bijvoorbeeld nodig bij het mouleren van holfiguren, om pralines te maken, om cakes of taarten te omhullen, …

Als je chocolade  als smaakelement toevoegt aan gerechten (bijvoorbeeld bij chocomousse) dan  volstaat het om gewoon te smelten zonder te tempereren. 

Hoe chocolade  laten smelten of tempereren om de perfecte glans te krijgen? 

Wil je de  perfecte glans op je chocolade? Dan is het belangrijk om een aantal richtlijnen  zeker te volgen. 

Want als je chocolade gewoon laat smelten (bijvoorbeeld au bain-marie) tussen 40°C en 45°C en je hem daarna laat afkoelen tot de gepaste werktemperatuur, zal het afgewerkt product niet glanzen.

Daarom zijn volgende basisprincipes heel belangrijk: tijd, temperatuur en beweging.

Volg onze instructies voor perfect glanzende chocolade:

  • Giet een kleine hoeveelheid callets in een plastic of glazen kom.
  • Plaats de kom in de microgolfoven en smelt de chocolade callets op 800-1.000 Watt.
  • Haal de chocolade callets om de 15 tot 20 seconden uit de microlgolfoven en roer goed om. Zo zorg je dat de warmte gelijk wordt verdeeld en voorkom je dat de chocolade callets verbranden.
  • Herhaal dit tot de chocolade bijna volledig is gesmolten. Er moeten nog wat kleine stukjes callets zichtbaar zijn in de kom.
  • Haal de kom uit de microgolfoven en roer de chocolade goed tot alle stukjes verdwenen zijn. Je zal merken dat de chocolade nu zacht en iets dikker is. Dat betekent dat hij correct werd getempereerd en klaar is voor gebruik.


Bovenstaande  werkwijze is dezelfde voor alle smaken chocolade callets.

Reviews door andere gebruikers

  • top chocolade

    heel moeilijk om hier van af te blijven. :)

CALLETS MELK 823 CALLEBAUT 2,5KG

Item No. 369
Callets / smeltchocolade melk 823 - Callebaut De nr. 1 melkchocolade van heel wat chefs met een extreem goede balans tussen cacao, melk en karamel. De allround melkchocolade met cacaokern. Nr. 823 is de iconische melkchocolade van Callebaut®. Het laat zich opmerken omwille van de diepe, warme kleur,
Prijs €45.32
incl. BTW
Direct leverbaar

  • Echte bakkerskwaliteit 
  • Voor 15u besteld = zelfde werkdag verstuurd
  • Belgisch kwaliteitsmerk
  • 9.1/ 10 klantentevredenheid
  • Officiële partner van 'Bakvrienden' Facebookgroep

Omschrijving

Callets / smeltchocolade melk 823 - Callebaut

De nr. 1 melkchocolade van heel wat chefs met een extreem goede balans tussen cacao, melk en karamel. De allround melkchocolade met cacaokern. Nr. 823 is de iconische melkchocolade van Callebaut®. Het laat zich opmerken omwille van de diepe, warme kleur, de prominente aroma's van geroosterde cacao en de verleidelijke karamelachtige toetsen. 

De 823 wordt ten zeerste op prijs gesteld omwille van de rijke smaak en de uitstekende reputatie op het vlak van toepassingsgemak. Kan worden gecombineerd met een groot aantal krachtige, fruitige, kruidige, zuivelachtige of likeurachtige aroma's. De kern van de chocolade is het typische Wieze cacaomengsel: een goed bewaarde geheime mix van voornamelijk hoogwaardige West-Afrikaanse cacaobonen.

De 823 heeft een standaard vloeibaarheid, wat van hem uw allround chocolade maakt voor mouleren, omhullen en op smaak brengen van mousses, ganaches, crèmes, sauzen ...

Wanneer moet je chocolade tempereren?

Als je chocolade een mooie satijnglans en een harde beet moet hebben, moet je de callets zeker op de correcte wijze tempereren. Dit is bijvoorbeeld nodig bij het mouleren van holfiguren, om pralines te maken, om cakes of taarten te omhullen, …

Als je chocolade  als smaakelement toevoegt aan gerechten (bijvoorbeeld bij chocomousse) dan  volstaat het om gewoon te smelten zonder te tempereren. 

Hoe chocolade  laten smelten of tempereren om de perfecte glans te krijgen? 

Wil je de  perfecte glans op je chocolade? Dan is het belangrijk om een aantal richtlijnen  zeker te volgen. 

Want als je chocolade gewoon laat smelten (bijvoorbeeld au bain-marie) tussen 40°C en 45°C en je hem daarna laat afkoelen tot de gepaste werktemperatuur, zal het afgewerkt product niet glanzen.

Daarom zijn volgende basisprincipes heel belangrijk: tijd, temperatuur en beweging.

Volg onze instructies voor perfect glanzende chocolade:

  • Giet een kleine hoeveelheid callets in een plastic of glazen kom.
  • Plaats de kom in de microgolfoven en smelt de chocolade callets op 800-1.000 Watt.
  • Haal de chocolade callets om de 15 tot 20 seconden uit de microlgolfoven en roer goed om. Zo zorg je dat de warmte gelijk wordt verdeeld en voorkom je dat de chocolade callets verbranden.
  • Herhaal dit tot de chocolade bijna volledig is gesmolten. Er moeten nog wat kleine stukjes callets zichtbaar zijn in de kom.
  • Haal de kom uit de microgolfoven en roer de chocolade goed tot alle stukjes verdwenen zijn. Je zal merken dat de chocolade nu zacht en iets dikker is. Dat betekent dat hij correct werd getempereerd en klaar is voor gebruik.


Bovenstaande  werkwijze is dezelfde voor alle smaken chocolade callets.

Reviews door andere gebruikers

  • top chocolade

    heel moeilijk om hier van af te blijven. :)