Top of the page

CALLETS CW2 CALLEBAUT 2,5KG

Item No. 363
Callets wit CW2 - Callebaut Mengen en op smaak brengen met de meest iconische witte chocolade. Deze iconische witte chocolade heeft precies dezelfde perfecte balans tussen een romige melksmaak en vanille accenten als recept nr. W2. De lagere vloeibaarheid maakt dit echter de ideale witte chocolade v
Prijs €34.58
incl. BTW
Direct leverbaar
  • Echte bakkerskwaliteit  
  • Voor 15u besteld = zelfde werkdag verstuurd
  • Belgisch kwaliteitsmerk 
  • 9.1 / 10 klantentevredenheid
  • Officiële partner van 'Bakvrienden' Facebookgroep

Omschrijving

Callets wit CW2 - Callebaut

Mengen en op smaak brengen met de meest iconische witte chocolade.

Deze iconische witte chocolade heeft precies dezelfde perfecte balans tussen een romige melksmaak en vanille accenten als recept nr. W2. De lagere vloeibaarheid maakt dit echter de ideale witte chocolade voor het mengen en op smaak brengen van mousses, crèmes en ganache. 

Dankzij de aangename smaak gaat dit recept perfect samen met allerlei andere ingrediënten.
Geniet van fantastische eindresultaten, keer op keer!

Wanneer moet je chocolade tempereren?

Als je chocolade  een mooie satijnglans en een harde beet moet hebben, moet je de callets zeker op  de correcte wijze tempereren. Dit is bijvoorbeeld nodig bij het mouleren van  holfiguren, om pralines te maken, om cakes of taarten te omhullen, … 

Als je chocolade  als smaakelement toevoegt aan gerechten (bijvoorbeeld bij chocomousse) dan  volstaat het om gewoon te smelten zonder te tempereren.

 Hoe chocolade laten smelten of tempereren om de perfecte glans te krijgen? 

Wil je de  perfecte glans op je chocolade? Dan is het belangrijk om een aantal richtlijnen  zeker te volgen. 

Want als je chocolade gewoon laat smelten (bijvoorbeeld au bain-marie) tussen 40°C en 45°C en je hem daarna laat afkoelen tot de gepaste werktemperatuur, zal het afgewerkt product niet glanzen.

Daarom zijn volgende basisprincipes heel belangrijk: tijd, temperatuur en beweging.

Volg onze instructies voor perfect glanzende chocolade:

  • Giet een kleine hoeveelheid callets in een plastic of glazen kom.
  • Plaats de kom in de microgolfoven en smelt de chocolade callets op 800-1.000 Watt.
  • Haal de chocolade callets om de 15 tot 20 seconden uit de microlgolfoven en roer goed om. Zo zorg je dat de warmte gelijk wordt verdeeld en voorkom je dat de chocolade callets verbranden.
  • Herhaal dit tot de chocolade bijna volledig is gesmolten. Er moeten nog wat kleine stukjes callets zichtbaar zijn in de kom.
  • Haal de kom uit de microgolfoven en roer de chocolade goed tot alle stukjes verdwenen zijn. Je zal merken dat de chocolade nu zacht en iets dikker is. Dat betekent dat hij correct werd getempereerd en klaar is voor gebruik.

Bovenstaande werkwijze is dezelfde voor alle smaken chocolade callets.

Reviews door andere gebruikers

  • heerlijk

    zelf holgoedfiguurtjes gemaakt met de smeltchocolade van Callebaut. zeer goed verwerkbaar. aanrader.

CALLETS CW2 CALLEBAUT 2,5KG

Item No. 363
Callets wit CW2 - Callebaut Mengen en op smaak brengen met de meest iconische witte chocolade. Deze iconische witte chocolade heeft precies dezelfde perfecte balans tussen een romige melksmaak en vanille accenten als recept nr. W2. De lagere vloeibaarheid maakt dit echter de ideale witte chocolade v
Prijs €34.58
incl. BTW
Direct leverbaar

  • Echte bakkerskwaliteit 
  • Voor 15u besteld = zelfde werkdag verstuurd
  • Belgisch kwaliteitsmerk
  • 9.1/ 10 klantentevredenheid
  • Officiële partner van 'Bakvrienden' Facebookgroep

Omschrijving

Callets wit CW2 - Callebaut

Mengen en op smaak brengen met de meest iconische witte chocolade.

Deze iconische witte chocolade heeft precies dezelfde perfecte balans tussen een romige melksmaak en vanille accenten als recept nr. W2. De lagere vloeibaarheid maakt dit echter de ideale witte chocolade voor het mengen en op smaak brengen van mousses, crèmes en ganache. 

Dankzij de aangename smaak gaat dit recept perfect samen met allerlei andere ingrediënten.
Geniet van fantastische eindresultaten, keer op keer!

Wanneer moet je chocolade tempereren?

Als je chocolade  een mooie satijnglans en een harde beet moet hebben, moet je de callets zeker op  de correcte wijze tempereren. Dit is bijvoorbeeld nodig bij het mouleren van  holfiguren, om pralines te maken, om cakes of taarten te omhullen, … 

Als je chocolade  als smaakelement toevoegt aan gerechten (bijvoorbeeld bij chocomousse) dan  volstaat het om gewoon te smelten zonder te tempereren.

 Hoe chocolade laten smelten of tempereren om de perfecte glans te krijgen? 

Wil je de  perfecte glans op je chocolade? Dan is het belangrijk om een aantal richtlijnen  zeker te volgen. 

Want als je chocolade gewoon laat smelten (bijvoorbeeld au bain-marie) tussen 40°C en 45°C en je hem daarna laat afkoelen tot de gepaste werktemperatuur, zal het afgewerkt product niet glanzen.

Daarom zijn volgende basisprincipes heel belangrijk: tijd, temperatuur en beweging.

Volg onze instructies voor perfect glanzende chocolade:

  • Giet een kleine hoeveelheid callets in een plastic of glazen kom.
  • Plaats de kom in de microgolfoven en smelt de chocolade callets op 800-1.000 Watt.
  • Haal de chocolade callets om de 15 tot 20 seconden uit de microlgolfoven en roer goed om. Zo zorg je dat de warmte gelijk wordt verdeeld en voorkom je dat de chocolade callets verbranden.
  • Herhaal dit tot de chocolade bijna volledig is gesmolten. Er moeten nog wat kleine stukjes callets zichtbaar zijn in de kom.
  • Haal de kom uit de microgolfoven en roer de chocolade goed tot alle stukjes verdwenen zijn. Je zal merken dat de chocolade nu zacht en iets dikker is. Dat betekent dat hij correct werd getempereerd en klaar is voor gebruik.

Bovenstaande werkwijze is dezelfde voor alle smaken chocolade callets.

Reviews door andere gebruikers

  • heerlijk

    zelf holgoedfiguurtjes gemaakt met de smeltchocolade van Callebaut. zeer goed verwerkbaar. aanrader.