Top of the page

CALLETS RUBY RB1 CALLEBAUT 2,5KG

Item No. 42936
Callets / smeltchocolade Ruby RB1 - Callebaut Breng een unieke smaaksensatie met een geheel nieuwe chocoladesmaak en kleur. Laat je verleiden door de roze kleur. Ga helemaal op in de intense fruitigheid en frisse, zure accenten . Ruby RB1 chocolade is een puur product van de cacaoboon en bevat geen
Prijs €46
incl. BTW
Direct leverbaar
  • Echte bakkerskwaliteit  
  • Voor 15u besteld = zelfde werkdag verstuurd
  • Belgisch kwaliteitsmerk 
  • 9.1 / 10 klantentevredenheid
  • Officiële partner van 'Bakvrienden' Facebookgroep

Omschrijving

Callets / smeltchocolade Ruby RB1 - Callebaut

Breng een unieke smaaksensatie met een geheel nieuwe chocoladesmaak en kleur.

Laat je verleiden door de roze kleur. Ga helemaal op in de intense fruitigheid en frisse, zure accenten. Ruby RB1 chocolade is een puur product van de cacaoboon en bevat geen toegevoegde kleurstoffen of fruitaroma’s. Ruby chocolade wordt beschouwd als een van de grootste chocolade-innovaties van de laatste jaren. 

De unieke smaak en kleur nodigen je uit om unieke combinaties te proberen en nieuwe creaties te maken voor chocolaterie, patisserie en desserts.

Dankzij zijn veelzijdige vloeibaarheid is Ruby RB1 perfect voor uiteenlopende toepassingen, variërend van mouleren en omhullen tot het op smaak brengen van mousses en meer.

Wanneer moet  je chocolade tempereren? 

Als je chocolade  een mooie satijnglans en een harde beet moet hebben, moet je de callets zeker op  de correcte wijze tempereren. Dit is bijvoorbeeld nodig bij het mouleren van  holfiguren, om pralines te maken, om cakes of taarten te omhullen, … 

Als je chocolade  als smaakelement toevoegt aan gerechten (bijvoorbeeld bij chocomousse) dan  volstaat het om gewoon te smelten zonder te tempereren. 

Hoe chocolade  laten smelten of tempereren om de perfecte glans te krijgen? 

Wil je de  perfecte glans op je chocolade? Dan is het belangrijk om een aantal richtlijnen  zeker te volgen. 

Want als je  chocolade gewoon laat smelten (bijvoorbeeld au bain-marie) tussen 40°C en 45°C  en je hem daarna laat afkoelen tot de gepaste werktemperatuur, zal het  afgewerkt product niet glanzen. 

Daarom zijn  volgende basisprincipes heel belangrijk: tijd, temperatuur en beweging. 

Volg onze  instructies voor perfect glanzende chocolade:

  • Giet een kleine hoeveelheid callets in een plastic of glazen kom

  • Plaats de kom in de microgolfoven en smelt de chocolade callets op 800-1.000 Watt.

  • Haal de chocolade callets om de 15 tot 20 seconden uit de microlgolfoven en roer goed om. Zo zorg je dat de warmte gelijk wordt verdeeld en voorkom je dat de chocolade callets verbranden.  

  • Herhaal dit tot de chocolade bijna volledig is gesmolten. Er moeten nog wat kleine stukjes callets zichtbaar zijn in de kom.

  • Haal de kom uit de microgolfoven en roer de chocolade goed tot alle stukjes verdwenen zijn.  Je zal       merken dat de chocolade nu zacht en iets dikker is. Dat betekent dat hij correct werd getempereerd en klaar is voor gebruik.

Bovenstaande werkwijze is dezelfde voor alle smaken chocolade callets.

Tip:
We bieden Ruby Callets tevens aan in een kleinere verpakking van 500 gram. 

Reviews door andere gebruikers

  • de origineelste kleur

    Madeleines afgwerkt met roze chocolade. zo feestelijk. en vooral zo lekker!!!!

CALLETS RUBY RB1 CALLEBAUT 2,5KG

Item No. 42936
Callets / smeltchocolade Ruby RB1 - Callebaut Breng een unieke smaaksensatie met een geheel nieuwe chocoladesmaak en kleur. Laat je verleiden door de roze kleur. Ga helemaal op in de intense fruitigheid en frisse, zure accenten . Ruby RB1 chocolade is een puur product van de cacaoboon en bevat geen
Prijs €46
incl. BTW
Direct leverbaar

  • Echte bakkerskwaliteit 
  • Voor 15u besteld = zelfde werkdag verstuurd
  • Belgisch kwaliteitsmerk
  • 9.1/ 10 klantentevredenheid
  • Officiële partner van 'Bakvrienden' Facebookgroep

Omschrijving

Callets / smeltchocolade Ruby RB1 - Callebaut

Breng een unieke smaaksensatie met een geheel nieuwe chocoladesmaak en kleur.

Laat je verleiden door de roze kleur. Ga helemaal op in de intense fruitigheid en frisse, zure accenten. Ruby RB1 chocolade is een puur product van de cacaoboon en bevat geen toegevoegde kleurstoffen of fruitaroma’s. Ruby chocolade wordt beschouwd als een van de grootste chocolade-innovaties van de laatste jaren. 

De unieke smaak en kleur nodigen je uit om unieke combinaties te proberen en nieuwe creaties te maken voor chocolaterie, patisserie en desserts.

Dankzij zijn veelzijdige vloeibaarheid is Ruby RB1 perfect voor uiteenlopende toepassingen, variërend van mouleren en omhullen tot het op smaak brengen van mousses en meer.

Wanneer moet  je chocolade tempereren? 

Als je chocolade  een mooie satijnglans en een harde beet moet hebben, moet je de callets zeker op  de correcte wijze tempereren. Dit is bijvoorbeeld nodig bij het mouleren van  holfiguren, om pralines te maken, om cakes of taarten te omhullen, … 

Als je chocolade  als smaakelement toevoegt aan gerechten (bijvoorbeeld bij chocomousse) dan  volstaat het om gewoon te smelten zonder te tempereren. 

Hoe chocolade  laten smelten of tempereren om de perfecte glans te krijgen? 

Wil je de  perfecte glans op je chocolade? Dan is het belangrijk om een aantal richtlijnen  zeker te volgen. 

Want als je  chocolade gewoon laat smelten (bijvoorbeeld au bain-marie) tussen 40°C en 45°C  en je hem daarna laat afkoelen tot de gepaste werktemperatuur, zal het  afgewerkt product niet glanzen. 

Daarom zijn  volgende basisprincipes heel belangrijk: tijd, temperatuur en beweging. 

Volg onze  instructies voor perfect glanzende chocolade:

  • Giet een kleine hoeveelheid callets in een plastic of glazen kom

  • Plaats de kom in de microgolfoven en smelt de chocolade callets op 800-1.000 Watt.

  • Haal de chocolade callets om de 15 tot 20 seconden uit de microlgolfoven en roer goed om. Zo zorg je dat de warmte gelijk wordt verdeeld en voorkom je dat de chocolade callets verbranden.  

  • Herhaal dit tot de chocolade bijna volledig is gesmolten. Er moeten nog wat kleine stukjes callets zichtbaar zijn in de kom.

  • Haal de kom uit de microgolfoven en roer de chocolade goed tot alle stukjes verdwenen zijn.  Je zal       merken dat de chocolade nu zacht en iets dikker is. Dat betekent dat hij correct werd getempereerd en klaar is voor gebruik.

Bovenstaande werkwijze is dezelfde voor alle smaken chocolade callets.

Tip:
We bieden Ruby Callets tevens aan in een kleinere verpakking van 500 gram. 

Reviews door andere gebruikers

  • de origineelste kleur

    Madeleines afgwerkt met roze chocolade. zo feestelijk. en vooral zo lekker!!!!