Klassieke Bagels

Ingrediënten

Materiaal

Werkwijze

Aantal bagels: 6 à 8 personen

  1. Meng de all-in mix, het water, de honing, de zonnebloemolie tot een glad en soepel deeg. Laat het rijzen gedurende 15 minuten.
  2. Sla het deeg toe en verdeel in 6 of 8 bolletjes. 
  3. Maak er worstjes van ongeveer 20cm van. Maak de uiteinden nat met water en leg ze over elkaar en druk ze goed samen. (Andere methode: Maak in het midden van het bolletjes een gat met een houten lepel. Maak het met de vingers iets groter, anders gaat het gat tijdens het rijzen dicht. 
  4. Laat de bagels rijzen gedurende ongeveer 30 minuten op een bakpapier. 
  5. Breng ondertussen een grote pan met licht gezouten water en natriumcarbonaat aan de kook.
  6. Doe er 2 of 3 bagels in en laat 1 minuten pocheren (tot wanneer ze boven komen drijven).
  7. Draai ze om en laat ze nog 30 seconden pocheren (langzaam garen). Haal ze uit het water en laat ze goed uitlekken. 
  8. Leg ze daarna op het bakpapier. 
  9. Bestrooi ze rijkelijk met maanzaad, sesamzaad of grof zout. 
  10. Bak ze in een voorverwarmde oven gedurende ongeveer 20 minuten op 200°C tot wanneer ze mooi bruin zijn. 
  11. Laat ze afkoelen en snij ze open en besmeer ze met roomkaas, jam, geitenkaas, honing en noten.

Klassieke Bagels

Ingrediënten

Materiaal

Werkwijze

Aantal bagels: 6 à 8 personen

  1. Meng de all-in mix, het water, de honing, de zonnebloemolie tot een glad en soepel deeg. Laat het rijzen gedurende 15 minuten.
  2. Sla het deeg toe en verdeel in 6 of 8 bolletjes. 
  3. Maak er worstjes van ongeveer 20cm van. Maak de uiteinden nat met water en leg ze over elkaar en druk ze goed samen. (Andere methode: Maak in het midden van het bolletjes een gat met een houten lepel. Maak het met de vingers iets groter, anders gaat het gat tijdens het rijzen dicht. 
  4. Laat de bagels rijzen gedurende ongeveer 30 minuten op een bakpapier. 
  5. Breng ondertussen een grote pan met licht gezouten water en natriumcarbonaat aan de kook.
  6. Doe er 2 of 3 bagels in en laat 1 minuten pocheren (tot wanneer ze boven komen drijven).
  7. Draai ze om en laat ze nog 30 seconden pocheren (langzaam garen). Haal ze uit het water en laat ze goed uitlekken. 
  8. Leg ze daarna op het bakpapier. 
  9. Bestrooi ze rijkelijk met maanzaad, sesamzaad of grof zout. 
  10. Bak ze in een voorverwarmde oven gedurende ongeveer 20 minuten op 200°C tot wanneer ze mooi bruin zijn. 
  11. Laat ze afkoelen en snij ze open en besmeer ze met roomkaas, jam, geitenkaas, honing en noten.