Authentieke Italiaanse pizza bakboek
Ingrediënten
- 100g pizzabloem Cook & Bake
- 50ml water
- 10g verse gist of 5g droge gist
- 1 eetlepel olijfolie
- griesmeel (om het deegstuk in uit te rollen)
Materiaal
Werkwijze
- Meng alle ingrediënten tot een stevig deeg (deegstuk voor 1 pizza).
- Dek het deeg af met huishoudfolie en laat het 60 minuten rusten.
- Respecteer de 60 minuten rusttijd, zo bekom je een soepel uitrolbaar deeg met een krokant korstje.
- Bestrijk met een laagje tomatensaus en garneer de pizza naar keuze.
- Bak in een voorverwarmde oven van 220°C gedurende 10 tot 12 minuten.
Afwerking
- Sprenkel een weinig olijfolie over de pizza.
- Bestrooi met reepjes Italiaanse ham en rucola.
Tips:
- Het deeg kan perfect uren bewaren in de frigo.
- Plaats het afgewogen en ronde deegstuk afgedekt met folie in de koelkast.
- Rol het deeg uit in rijstgriesmeel voor een krokant korstje.
- Baktijden hangen steeds af van het soort oven en het energiegebruik.
Product set carousel
Authentieke Italiaanse pizza bakboek
Ingrediënten
- 100g pizzabloem Cook & Bake
- 50ml water
- 10g verse gist of 5g droge gist
- 1 eetlepel olijfolie
- griesmeel (om het deegstuk in uit te rollen)
Materiaal
Werkwijze
- Meng alle ingrediënten tot een stevig deeg (deegstuk voor 1 pizza).
- Dek het deeg af met huishoudfolie en laat het 60 minuten rusten.
- Respecteer de 60 minuten rusttijd, zo bekom je een soepel uitrolbaar deeg met een krokant korstje.
- Bestrijk met een laagje tomatensaus en garneer de pizza naar keuze.
- Bak in een voorverwarmde oven van 220°C gedurende 10 tot 12 minuten.
Afwerking
- Sprenkel een weinig olijfolie over de pizza.
- Bestrooi met reepjes Italiaanse ham en rucola.
Tips:
- Het deeg kan perfect uren bewaren in de frigo.
- Plaats het afgewogen en ronde deegstuk afgedekt met folie in de koelkast.
- Rol het deeg uit in rijstgriesmeel voor een krokant korstje.
- Baktijden hangen steeds af van het soort oven en het energiegebruik.
Product set carousel