Top of the page

Authentieke Italiaanse pizza bakboek

Ingrediënten

Materiaal

Werkwijze

  1. Meng alle ingrediënten tot een stevig deeg (deegstuk voor 1 pizza).
  2. Dek het deeg af met huishoudfolie en laat het 60 minuten rusten.
  3. Respecteer de 60 minuten rusttijd, zo bekom je een soepel uitrolbaar deeg met een krokant korstje.
  4. Bestrijk met een laagje tomatensaus en garneer de pizza naar keuze.
  5. Bak in een voorverwarmde oven van 220°C gedurende 10 tot 12 minuten.

Afwerking

  • Sprenkel een weinig olijfolie over de pizza.
  • Bestrooi met reepjes Italiaanse ham en rucola.

Tips:
  • Het deeg kan perfect uren bewaren in de frigo.
  • Plaats het afgewogen en ronde deegstuk afgedekt met folie in de koelkast.
  • Rol het deeg uit in rijstgriesmeel voor een krokant korstje.
  • Baktijden hangen steeds af van het soort oven en het energiegebruik.

Authentieke Italiaanse pizza bakboek

Ingrediënten

Materiaal

Werkwijze

  1. Meng alle ingrediënten tot een stevig deeg (deegstuk voor 1 pizza).
  2. Dek het deeg af met huishoudfolie en laat het 60 minuten rusten.
  3. Respecteer de 60 minuten rusttijd, zo bekom je een soepel uitrolbaar deeg met een krokant korstje.
  4. Bestrijk met een laagje tomatensaus en garneer de pizza naar keuze.
  5. Bak in een voorverwarmde oven van 220°C gedurende 10 tot 12 minuten.

Afwerking

  • Sprenkel een weinig olijfolie over de pizza.
  • Bestrooi met reepjes Italiaanse ham en rucola.

Tips:
  • Het deeg kan perfect uren bewaren in de frigo.
  • Plaats het afgewogen en ronde deegstuk afgedekt met folie in de koelkast.
  • Rol het deeg uit in rijstgriesmeel voor een krokant korstje.
  • Baktijden hangen steeds af van het soort oven en het energiegebruik.