Kokostaart

*met dank aan de enthousiaste Cook & Baker @Greet voor het recept en de foto's!

Ingrediënten 

Biscuitmix
*Tip: als je fan bent van een vastere cake, kan je de All-in mix voor wit brood gebruiken.

Beslag
Opvulling
Materiaal

Werkwijze

Biscuitmix:
  1. Meng alle ingrediënten tot een glad beslag. Klop 10 minuten op de hoogste versnelling.
  2. Vet de bakvorm in met de easy bake spray.
  3. Doe het beslag in een ingevette bakvorm.
  4. Bak de biscuit in een voorverwarmde oven op 175°C gedurende 30 minuten.
  5. Laat de biscuit goed afkoelen alvorens hem uit de bakvorm te halen.
Bereiding chocolade-kokosvulling:
  • Week de gelatine in water.
  • Kook de kokosmelk en haal van het vuur, voeg de chocolade toe en laat smelten. Roer ook de geweekte en uitgeknepen gelatine onder het chocolademengsel alsook de citroenzeste.
  • Laat het geheel afkoelen tot op kamertemperatuur, roer regelmatig om.
  • Meng de mascarpone en kokospoeder onder het chocolademengsel en laat daarna minstens 1u30 opstijven in de koelkast.
Afwerking:
  • Snij de afgekoelde biscuit in 2 of 3 lagen.
  • Leg 1 laag terug in de springvorm en bestrijk met de chocolade-kokosvulling, herhaal en eindig met een laag vulling.
  • Laat het gebak in de vorm een nachtje opstijven in de ijskast.
  • Klop de room met de vanillesuiker op en meng daarna de mascarpone en kokospoeder onder.
  • Haal de taart uit de springvorm en bestrijk de zijkant en de bovenkant van de taart met het room-mascarponemengsel.
  • Decoreer je taart naar eigen wens.
*Let op: Elke oven is anders, controleer daarom altijd je baksel met een (saté)prikker of mes. Indien er nog deeg blijft plakken, verleng de baktijd met 5 tot 10 minuten en beoordeel dan nogmaals het resultaat.

Bekijk snoepkoekjes

*Extra: deze koekjes zijn gemaakt met mix voor zanddeeg en harde snoepjes.

Kokostaart

*met dank aan de enthousiaste Cook & Baker @Greet voor het recept en de foto's!

Ingrediënten 

Biscuitmix
*Tip: als je fan bent van een vastere cake, kan je de All-in mix voor wit brood gebruiken.

Beslag


Opvulling
Materiaal

Werkwijze

Biscuitmix:
  1. Meng alle ingrediënten tot een glad beslag. Klop 10 minuten op de hoogste versnelling.
  2. Vet de bakvorm in met de easy bake spray.
  3. Doe het beslag in een ingevette bakvorm.
  4. Bak de biscuit in een voorverwarmde oven op 175°C gedurende 30 minuten.
  5. Laat de biscuit goed afkoelen alvorens hem uit de bakvorm te halen.
Bereiding chocolade-kokosvulling:
  • Week de gelatine in water.
  • Kook de kokosmelk en haal van het vuur, voeg de chocolade toe en laat smelten. Roer ook de geweekte en uitgeknepen gelatine onder het chocolademengsel alsook de citroenzeste.
  • Laat het geheel afkoelen tot op kamertemperatuur, roer regelmatig om.
  • Meng de mascarpone en kokospoeder onder het chocolademengsel en laat daarna minstens 1u30 opstijven in de koelkast.
Afwerking:
  • Snij de afgekoelde biscuit in 2 of 3 lagen.
  • Leg 1 laag terug in de springvorm en bestrijk met de chocolade-kokosvulling, herhaal en eindig met een laag vulling.
  • Laat het gebak in de vorm een nachtje opstijven in de ijskast.
  • Klop de room met de vanillesuiker op en meng daarna de mascarpone en kokospoeder onder.
  • Haal de taart uit de springvorm en bestrijk de zijkant en de bovenkant van de taart met het room-mascarponemengsel.
  • Decoreer je taart naar eigen wens.
*Let op: Elke oven is anders, controleer daarom altijd je baksel met een (saté)prikker of mes. Indien er nog deeg blijft plakken, verleng de baktijd met 5 tot 10 minuten en beoordeel dan nogmaals het resultaat.

Bekijk snoepkoekjes

*Extra: deze koekjes zijn gemaakt met mix voor zanddeeg en harde snoepjes.