Kokostaart
*met dank aan de enthousiaste Cook & Baker @Greet voor het recept en de foto's!
Ingrediënten
Biscuitmix
- 200g biscuitmix Cook & Bake
- 3 eieren
- 2 eetlepels water
- 4g vanillinesuiker Cook & Bake
Beslag
- 100ml room (opklopbaar)
- 250g mascarpone
- 40g vanillinesuiker
- 50g kokospoeder
Opvulling
Materiaal- 330ml kokosmelk
- 1/2 citroen (zeste)
- 400g witte smeltchocolade
- 4 blaadjes gelatine
- 250g mascarpone
- 50g kokospoeder
Werkwijze
Biscuitmix:- Meng alle ingrediënten tot een glad beslag. Klop 10 minuten op de hoogste versnelling.
- Vet de bakvorm in met de easy bake spray.
- Doe het beslag in een ingevette bakvorm.
- Bak de biscuit in een voorverwarmde oven op 175°C gedurende 30 minuten.
- Laat de biscuit goed afkoelen alvorens hem uit de bakvorm te halen.
- Week de gelatine in water.
- Kook de kokosmelk en haal van het vuur, voeg de chocolade toe en laat smelten. Roer ook de geweekte en uitgeknepen gelatine onder het chocolademengsel alsook de citroenzeste.
- Laat het geheel afkoelen tot op kamertemperatuur, roer regelmatig om.
- Meng de mascarpone en kokospoeder onder het chocolademengsel en laat daarna minstens 1u30 opstijven in de koelkast.
- Snij de afgekoelde biscuit in 2 of 3 lagen.
- Leg 1 laag terug in de springvorm en bestrijk met de chocolade-kokosvulling, herhaal en eindig met een laag vulling.
- Laat het gebak in de vorm een nachtje opstijven in de ijskast.
- Klop de room met de vanillesuiker op en meng daarna de mascarpone en kokospoeder onder.
- Haal de taart uit de springvorm en bestrijk de zijkant en de bovenkant van de taart met het room-mascarponemengsel.
- Decoreer je taart naar eigen wens.
Product set carousel
Kokostaart
*met dank aan de enthousiaste Cook & Baker @Greet voor het recept en de foto's!
Ingrediënten
Biscuitmix
- 200g biscuitmix Cook & Bake
- 3 eieren
- 2 eetlepels water
- 4g vanillinesuiker Cook & Bake
Beslag
- 100ml room (opklopbaar)
- 250g mascarpone
- 40g vanillinesuiker
- 50g kokospoeder
Opvulling
Materiaal- 330ml kokosmelk
- 1/2 citroen (zeste)
- 400g witte smeltchocolade
- 4 blaadjes gelatine
- 250g mascarpone
- 50g kokospoeder
Werkwijze
Biscuitmix:- Meng alle ingrediënten tot een glad beslag. Klop 10 minuten op de hoogste versnelling.
- Vet de bakvorm in met de easy bake spray.
- Doe het beslag in een ingevette bakvorm.
- Bak de biscuit in een voorverwarmde oven op 175°C gedurende 30 minuten.
- Laat de biscuit goed afkoelen alvorens hem uit de bakvorm te halen.
- Week de gelatine in water.
- Kook de kokosmelk en haal van het vuur, voeg de chocolade toe en laat smelten. Roer ook de geweekte en uitgeknepen gelatine onder het chocolademengsel alsook de citroenzeste.
- Laat het geheel afkoelen tot op kamertemperatuur, roer regelmatig om.
- Meng de mascarpone en kokospoeder onder het chocolademengsel en laat daarna minstens 1u30 opstijven in de koelkast.
- Snij de afgekoelde biscuit in 2 of 3 lagen.
- Leg 1 laag terug in de springvorm en bestrijk met de chocolade-kokosvulling, herhaal en eindig met een laag vulling.
- Laat het gebak in de vorm een nachtje opstijven in de ijskast.
- Klop de room met de vanillesuiker op en meng daarna de mascarpone en kokospoeder onder.
- Haal de taart uit de springvorm en bestrijk de zijkant en de bovenkant van de taart met het room-mascarponemengsel.
- Decoreer je taart naar eigen wens.
Product set carousel