Paginabegin

Éclairs met de Belgische vlag

Werkwijze

  1. Verwarm de oven op 210°C.
  2. Bereid het beslag voor de éclairs zoals beschreven op de verpakking.
  3. Voeg het beslag toe in een spuitzak met een rond spuitmondje van 10 of 12mm.
  4. Spuit de éclairs in rechte lijntjes van 10cm, houd voldoende afstand.
  5. Bak af op 210°C ongeveer 20 à 25 minuten.
  6. Bereid de banketbakkersroom zoals beschreven op de verpakking en laat even rusten.
  7. Maak aan de onderkant van de afgekoelde éclairs 2 gaatjes en vul met de banketbakkersroom.
  8. Laat de room tot het kookpunt komen en schenk dan over de chocolade callets.
  9. Roer tot alle chocolade gesmolten is en laat afkoelen.
  10. Dop de éclairs in de ganache, de uiteinden kan je in hagelslag of chocolade parels doppen.
  11. Laat de ganache opstijven.
  12. Neem 3 kommetjes en doe in elk een schep gebruiksklare fondant.
  13. Meng de 3 kleurstofjes apart door de fondant zodat je de Belgische kleuren bekomt.
  14. Voeg elke kleur in een kleine spuitzak waarvan je een klein puntje afknipt.
  15. Spuit de Belgische vlag op de éclairs naar gewenste grootte.
Tip: probeer de éclairs zo strak mogelijk te spuiten voor een mooi resultaat.

Éclairs met de Belgische vlag

Werkwijze

  1. Verwarm de oven op 210°C.
  2. Bereid het beslag voor de éclairs zoals beschreven op de verpakking.
  3. Voeg het beslag toe in een spuitzak met een rond spuitmondje van 10 of 12mm.
  4. Spuit de éclairs in rechte lijntjes van 10cm, houd voldoende afstand.
  5. Bak af op 210°C ongeveer 20 à 25 minuten.
  6. Bereid de banketbakkersroom zoals beschreven op de verpakking en laat even rusten.
  7. Maak aan de onderkant van de afgekoelde éclairs 2 gaatjes en vul met de banketbakkersroom.
  8. Laat de room tot het kookpunt komen en schenk dan over de chocolade callets.
  9. Roer tot alle chocolade gesmolten is en laat afkoelen.
  10. Dop de éclairs in de ganache, de uiteinden kan je in hagelslag of chocolade parels doppen.
  11. Laat de ganache opstijven.
  12. Neem 3 kommetjes en doe in elk een schep gebruiksklare fondant.
  13. Meng de 3 kleurstofjes apart door de fondant zodat je de Belgische kleuren bekomt.
  14. Voeg elke kleur in een kleine spuitzak waarvan je een klein puntje afknipt.
  15. Spuit de Belgische vlag op de éclairs naar gewenste grootte.
Tip: probeer de éclairs zo strak mogelijk te spuiten voor een mooi resultaat.