Top of the page

Madeleines met ruby chocolade

Bereiding

  1. Voeg de andere ingrediënten toe, behalve de Ruby chocolade. De Ruby wordt slechts na het bakken gebruikt ter versiering.
  2. Meng tot een glad beslag.
  3. Vet de vormpjes in met boter.
  4. Vul de vormpjes voor 2/3 met het beslag (met lepel of spuitzak). Doe niet teveel beslag erin want dan loopt het over. 
  5. Bak ze goudbruin in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 12 minuten (of wanneer ze veerkrachtig aanvoelen).
  6. De madeleines zijn klaar wanneer er geen deeg meer aan het mes kleeft.
  7. Laat de madeleines goed afkoelen op een rooster.
Afwerking met Ruby chocolade:
  1. Laat de Ruby chocolade callets au bain marie smelten.
  2. Dompel je afgekoelde madeleines naar wens in de Ruby chocolade. Wij deden het schuin om een mooier effect te krijgen. 
  3. Strooi er indien gewenst nog strooisuiker over om het geheel af te maken.
*Bewaartip: Bewaar de rest van de madeleines in een afgesloten koekjestrommel.

Madeleines met ruby chocolade

Bereiding

  1. Voeg de andere ingrediënten toe, behalve de Ruby chocolade. De Ruby wordt slechts na het bakken gebruikt ter versiering.
  2. Meng tot een glad beslag.
  3. Vet de vormpjes in met boter.
  4. Vul de vormpjes voor 2/3 met het beslag (met lepel of spuitzak). Doe niet teveel beslag erin want dan loopt het over. 
  5. Bak ze goudbruin in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 12 minuten (of wanneer ze veerkrachtig aanvoelen).
  6. De madeleines zijn klaar wanneer er geen deeg meer aan het mes kleeft.
  7. Laat de madeleines goed afkoelen op een rooster.
Afwerking met Ruby chocolade:
  1. Laat de Ruby chocolade callets au bain marie smelten.
  2. Dompel je afgekoelde madeleines naar wens in de Ruby chocolade. Wij deden het schuin om een mooier effect te krijgen. 
  3. Strooi er indien gewenst nog strooisuiker over om het geheel af te maken.
*Bewaartip: Bewaar de rest van de madeleines in een afgesloten koekjestrommel.