Top of the page

Frangipanetaart

Ingrediënten

Zanddeegbodem Frangipane

Materiaal

Werkwijze

Zanddeegbodem
  1. Meng de ingrediënten tot een vast en rolbaar deeg. 
  2. Rol het deeg uit tot ± 5mm. 
  3. Leg het deeg over een ingevette vorm en druk het aan tegen de vorm. 
  4. Snij de overhangende deegranden eraf en prik de bodem in met een vork. 
Frangipane
  1. Roer de boter zacht en meng de mix voor frangipane hieronder. 
  2. Voeg één voor één de eieren toe aan het deeg en roer het er onder. 
  3. Vul de taartvorm met de frangipane en bak in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 40 minuten. 
  4. Haal de taart uit de vorm en laat afkoelen op een rooster. 
  5. Smeer de taart na afkoeling in met afdekgelei en werk nadien af met gebruiksklare fondant. 
*Tip: Werk de taart zoals op bovenstaande foto nog extra af met strepen gesmolten chocolade

Frangipanetaart

Ingrediënten

Zanddeegbodem Frangipane

Materiaal

Werkwijze

Zanddeegbodem
  1. Meng de ingrediënten tot een vast en rolbaar deeg. 
  2. Rol het deeg uit tot ± 5mm. 
  3. Leg het deeg over een ingevette vorm en druk het aan tegen de vorm. 
  4. Snij de overhangende deegranden eraf en prik de bodem in met een vork. 
Frangipane
  1. Roer de boter zacht en meng de mix voor frangipane hieronder. 
  2. Voeg één voor één de eieren toe aan het deeg en roer het er onder. 
  3. Vul de taartvorm met de frangipane en bak in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 40 minuten. 
  4. Haal de taart uit de vorm en laat afkoelen op een rooster. 
  5. Smeer de taart na afkoeling in met afdekgelei en werk nadien af met gebruiksklare fondant. 
*Tip: Werk de taart zoals op bovenstaande foto nog extra af met strepen gesmolten chocolade