Focaccia toscane
Ingrediënten
- 400g all-in mix voor wit brood van Cook&Bake
- 260ml lauw water
- olijfolie
- ardo mix van 8 kruiden (vriezer) of verse kruiden zoals (basilicum, rozemarijn, tijm, look, oregano, dille,...)
- grof zout en peper
Materiaal
Werkwijze
- Meng het deeg zoals beschreven op de verpakking all-in mix voor wit brood.
- Laat het deeg afgedekt met huishoudfolie 40 minuten rusten.
- Kneed het deeg kort, verdeel het in 4 porties en laat een kwartier afgedekt rusten.
- Vorm 4 platte broden en leg deze op een bakplaat. Laat opnieuw, afgedekt met een zuiver theedoek, 40 minuten rusten.
- Breng met een smeerborstel olijfolie aan en strooi naar smaak grof zout en vers gemalen peper op het deeg.
- Bak 20 minuten in een voorverwarmde oven van 210°C.
- Laat even afkoelen op een rooster en smeer met een kwast een mengeling van olijfolie met de fijne kruiden over het broodje.
Product set carousel
Focaccia toscane
Ingrédients
- 400g de mélange pour pain blanc de Cook & Bake
- 260ml d'eau tiède
- huile d'olive
- mélange Ardo de 8 herbes (au congélateur) ou des herbes fraîches telles que (basilic, romarin, thym, ail, origan, aneth,...)
- gros sel et poivre
Matériel
Méthode de travail
- Mélanger la pâte comme indiqué sur le paquet de mélange pour pain blanc.
- Recouvrir la pâte d'un film alimentaire et la laisser reposer pendant 40 minutes.
- Pétrir brièvement la pâte, la diviser en 4 portions et la laisser reposer à couvert pendant 15 minutes.
- Former 4 pains plats et les placer sur une plaque de cuisson. Laisser reposer à nouveau, couvert d'un torchon propre, pendant 40 minutes.
- Appliquer de l'huile d'olive au pinceau et saupoudrer la pâte de gros sel et de poivre fraîchement moulu, selon les goûts de chacun.
- Cuire pendant 20 minutes dans un four préchauffé à 210 degrés
- Laisser refroidir sur une grille et étaler au pinceau un mélange d'huile d'olive et de fines herbes sur la brioche.
Product set carousel