Top of the page

Focaccia toscane

Ingrediënten

Materiaal

Werkwijze

  1. Meng het deeg zoals beschreven op de verpakking all-in mix voor wit brood.
  2. Laat het deeg afgedekt met huishoudfolie 40 minuten rusten.
  3. Kneed het deeg kort, verdeel het in 4 porties en laat een kwartier afgedekt rusten.
  4. Vorm 4 platte broden en leg deze op een bakplaat. Laat opnieuw, afgedekt met een zuiver theedoek, 40 minuten rusten.
  5. Breng met een smeerborstel olijfolie aan en strooi naar smaak grof zout en vers gemalen peper op het deeg.
  6. Bak 20 minuten in een voorverwarmde oven van 210°C.
  7. Laat even afkoelen op een rooster en smeer met een kwast een mengeling van olijfolie met de fijne kruiden over het broodje.

Focaccia toscane

Ingrédients

Matériel

Méthode de travail

  1. Mélanger la pâte comme indiqué sur le paquet de mélange pour pain blanc.
  2. Recouvrir la pâte d'un film alimentaire et la laisser reposer pendant 40 minutes.
  3. Pétrir brièvement la pâte, la diviser en 4 portions et la laisser reposer à couvert pendant 15 minutes.
  4. Former 4 pains plats et les placer sur une plaque de cuisson. Laisser reposer à nouveau, couvert d'un torchon propre, pendant 40 minutes.
  5. Appliquer de l'huile d'olive au pinceau et saupoudrer la pâte de gros sel et de poivre fraîchement moulu, selon les goûts de chacun.
  6. Cuire pendant 20 minutes dans un four préchauffé à 210 degrés
  7. Laisser refroidir sur une grille et étaler au pinceau un mélange d'huile d'olive et de fines herbes sur la brioche.