Top of the page

Pain de Noël

Ingrediënten  

StollenbroodAmandelspijs

Werkwijze

  1. Meng de all-In mix luxebrood samen met het lauw water en kneed tot een soepele massa.
  2. Voeg extra water toe als het deeg tijdens het mengen té droog lijkt.
  3. Dek het deeg af met plastic en laat ± 20 minuten rijzen.
  4. Voeg rozijnen, parelsuiker of gekonfijt fruit toe aan het deeg.
  5. Laat het deeg 20 minuten rusten onder plastic.
  6. Rol het deeg uit in een ovale vorm (wat dunner in het midden).
  7. Leg het deeg op het bakpapier op de ovenplaat.
  8. Leg de amandelspijs in een kom en voeg er het eiwit en wat druppels citroenaroma bij.
  9. Maak hiervan een worstje en leg het in het midden van het brooddeeg.
  10. Doreer de randen van het deeg met opgeklopt ei en vouw ze op mekaar. Druk goed aan zodat ze niet opengaat!
  11. Laat het ± 45 minuten rusten.
  12. Doreer de bovenkant met de rest van het opgeklopt ei.
  13. Bak het stollenbrood gedurende 30-35 minuten op ±200 °C.
  14. Bestrooi het stollenbrood na afkoeling met siersuiker en leg er de suikerdecoratie op.

Amandelspijs

  1. Doe het amandelmeel en de suiker in een kom en voeg het ei en de citroenrasp toe. Blijf roeren en mengen tot je een kneedbaar geheel hebt. Voeg een klein beetje extra ei toe als het te droog blijft.
  2. Kneed het amandelspijs tot een blokje en verpak in vershoudfolie. Leg het spijs voor het lekkerste resultaat 1 nacht in de koelkast.
  3. Het amandelspijs is echter ook direct te verwerken. In dat geval maak je het voordat je aan het recept begint en leg je het te rusten in de koelkast tot je het nodig hebt.

Pain de Noël

Bake the world a better place

Ingrediënten

StollenbroodAmandelspijs (300g)

Werkwijze

  1. Meng de all-In mix luxebrood samen met het lauw water en kneed tot een soepele massa.
  2. Voeg extra water toe als het deeg tijdens het mengen té droog lijkt.
  3. Dek het deeg af met plastic en laat ± 20 minuten rijzen.
  4. Voeg rozijnen, parelsuiker of gekonfijt fruit toe aan het deeg.
  5. Laat het deeg 20 minuten rusten onder plastic.
  6. Rol het deeg uit in een ovale vorm (wat dunner in het midden).
  7. Leg het deeg op het bakpapier op de ovenplaat.
  8. Leg de amandelspijs in een kom en voeg er het eiwit en wat druppels citroenaroma bij.
  9. Maak hiervan een worstje en leg het in het midden van het brooddeeg.
  10. Doreer de randen van het deeg met opgeklopt ei en vouw ze op mekaar. Druk goed aan zodat ze niet opengaat!
  11. Laat het ± 45 minuten rusten.
  12. Doreer de bovenkant met de rest van het opgeklopt ei.
  13. Bak het stollenbrood gedurende 30-35 minuten op ±200 °C.
  14. Bestrooi het stollenbrood na afkoeling met siersuiker en leg er de suikerdecoratie op.

Amandelspijs

  1. Doe het amandelmeel en de suiker in een kom en voeg het ei en de citroenrasp toe. Blijf roeren en mengen tot je een kneedbaar geheel hebt. Voeg een klein beetje extra ei toe als het te droog blijft.
  2. Kneed het amandelspijs tot een blokje en verpak in vershoudfolie. Leg het spijs voor het lekkerste resultaat 1 nacht in de koelkast.
  3. Het amandelspijs is echter ook direct te verwerken. In dat geval maak je het voordat je aan het recept begint en leg je het te rusten in de koelkast tot je het nodig hebt.