Rozijnenbrood
INGREDIËNTEN
- 500g All-In mix Luxe Cook & Bake
- 300ml Lauw water (+- 40°C)
- 150g rozijnen
BEREIDINGSWIJZE
Gewicht: 1kg
Bereidingstijd: 2 uur bakken in de oven of 3 uur in de broodmachine
- Meng de All-In mix Luxe samen met het lauw water en kneed tot een glad en homogeen deeg.
- Laat het deeg rijzen onder plastic gedurende +/- 20 minuten.
- Meng de rozijnen onder het deeg.
- Bol het deeg op in worstvorm.
- Leg het bakpapier in de broodvorm.
- Plaats het deeg in de broodvorm en druk goed aan.
- Laat opnieuw +/- 45 minuten rijzen onder plastic tot verdubbeling van het volume.
- Strijk vóór het bakken het deeg in met met ei en maak insnijdingen in het deeg.
- Bak gedurende +/- 30 minuten op 180 °C.
- Ontvorm na het bakken onmiddellijk het brood.
