Questions sur la Cook&Bake

Indien er iets mis is met één van onze mixen, gelieve ons zo spoedig mogelijk te contacteren zodat we deze mix kunnen onderzoeken en indien nodig uit het gamma halen.
Gebruik je de all-in mix of de bloem: 
Kneed het deeg lang genoeg, zeker als je een granenbrood maakt. We raden aan om minstens 20 - 25 minuten te kneden. 

  1. Respecteer de tijden dat je deeg moet rusten: 40 min rijzen op in een warme omgeving. Dit kan bijvoorbeeld dicht bij een chauffage zijn. Zorg ervoor dat het deeg afgedekt is met een lichtvochtige handdoek. 
  2. Gebruik altijd lauw water bij het mengen (geen koud of te heet water) Bij te koud water duurt het te lang voor de gist om te beginnen werken. Gebruik je te heet water, dan werkt de gist te snel en oververhit het deeg waardoor het sneller inzakt.
Begin je met de bloem

  1. Het kan gebeuren dat je teveel gist gebruikt. Met een teveel aan gist rijst het deeg te snel en zakt deze weer in wanneer je wilt bakken. Het brood zal dan ook erg vast zijn. 
Dit mag prima: 
  • In principe mag je de ovendeur opendoen om even te kijken naar jouw brood of gebak. Weet wel dat niet ieder gebak hier even goed tegen kan. 
  • Ja het is prima om de oven een beetje lager te zetten als je denkt dat de oven te heet is wanneer jouw brood erin staat
Te vermijden: 
  • De oven warmer zetten tijdens het bakproces. Dit zorgt ervoor dat het sneller gaat uitdrogen waardoor jouw gebak te kruimelig en te droog gaat zijn.
Aan te raden: 

Chargement en cours
Chargement en cours