Paasbrownies

Benodigdheden
Brownies- 400g mix voor brownie Cook & Bake
- 175g boter/olie
- 3 eieren
- 70g pure smeltchocolade
- 70g amandelnoten
- muffin bakvorm
- Gele en oranje rolfondant
- Suikeroogjes
- ronde uitsteekvorm
- 100g pure smeltchocolade
- 100g room
Werkwijze
Brownie- Laat de smeltchocolade au bain-marie smelten.
- Meng alle ingrediënten tot een glad beslag.
- Verdeel het beslag over een brownie- of muffinvorm.
- Bak in een voorverwarmde oven op 175°C gedurende ± 40 minuten voor grote platen of ± 20 minuten voor kleine brownies.
- Hak de amandelnoten in stukjes en meng onder het beslag.
- Vet een cupcakeblik in met bakspray en vul de vormpjes tot ongeveer 1,5 cm met browniebeslag. Bak 18-20 minuten op 175 graden. Ontvorm de brownies en laat ze afkoelen.
- Breng de room aan de kook. Voeg de chocolade toe en roer tot een gladde ganache. Laat even opstijven in de koelkast tot de ganach de structuur heeft van chocopasta.
- Smeer op elke brownie een laagje ganache.
- Kleur 420g rolmarsepein of rolfondant geel en 80 g oranje.
- Strooi bloemsuiker op het werkoppervlak en rol de rolmarsepein dun uit.
- Steek een rondje uit en leg het bovenop de ganache. Steek ook 2 kleine gele bloemetjes en 1 klein oranje bloemetje uit per kuiken.
- Snijd de bloemetjes in 2 en maak hiervan een plukje haar en vleugetjes. De oranje bloemetjes snijd je eveneens in de helft en worden de pootjes.
- Snijd een driekhoekje uit voor de snavel.
- Bevestig alle stukjes met een beetje water.