Bavarois cheesecake

Ingrediënten
Bavarois/kaas mengeling
- 200g mix voor bavarois neutraal
- 1000ml volle platte kaas
- evt. 200ml vruchtenpulp
Zanddeegbodem
- 160g mix voor zanddeeg Cook&Bake
- 50g zachte boter of margarine
- 20ml water
Afwerking
- Verse aardbeien
- Jelleasy Cook&Bake
Zanddeegbodem/koekjesbodem
- Meng en kneed alle ingrediënten tot een vast en rolbaar deeg.
- Laat het deeg minimaal 1 uur rusten in plastic folie in de koelkast.
- Rol het deeg uit tot ± 5mm. Bij voorkeur met de verstelbare deegrol zodat het deeg overal even dik is.
- Leg het deeg in een ingevette vorm en druk het aan tegen de rand.
- Snij de overhangende deegranden eraf en prik de bodem in met een vork.
- Je hoeft geen bakparels noch bakpapier in de vorm te leggen.
- Bak in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende 8 minuten.
- Laat de bodem volledig afkoelen op een rooster voordat je de bavaroisvulling aanbrengt. Door de warmte kan het mengsel schiften of uitlopen.
Bavarois/kaas mengeling
- Meng 200g Cook&bake mix voor bavarois neutraal met 1000ml volle platte kaas.
- Wens je een extra fruitsmaakje aan je kaastaart? Voeg dan 200ml vruchtenpulp (geen sap) toe aan het mengsel. Dit kan bvb. geplette aardbei zijn.
- Klopt het mengsel op met een mixer gedurende 5 minuten tot het stevig wordt.
- Giet het bovenop de koekjesbodem en laat 15 minuten opstijven in de koelkast.