Bavarois cheesecake

Ingrediënten 


Bavarois/kaas mengeling


Zanddeegbodem



Afwerking

Zanddeegbodem/koekjesbodem

  1. Meng en kneed alle ingrediënten tot een vast en rolbaar deeg.
  2. Laat het deeg minimaal 1 uur rusten in plastic folie in de koelkast.
  3. Rol het deeg uit tot ± 5mm. Bij voorkeur met de verstelbare deegrol zodat het deeg overal even dik is.
  4. Leg het deeg in een ingevette vorm en druk het aan tegen de rand.
  5. Snij de overhangende deegranden eraf en prik de bodem in met een vork.
  6. Je hoeft geen bakparels noch bakpapier in de vorm te leggen.
  7. Bak in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende 8 minuten.
  8. Laat de bodem volledig afkoelen op een rooster voordat je de bavaroisvulling aanbrengt. Door de warmte kan het mengsel schiften of uitlopen.

Bavarois/kaas mengeling

  1. Meng 200g Cook&bake mix voor bavarois neutraal met 1000ml volle platte kaas.
  2. Wens je een extra fruitsmaakje aan je kaastaart? Voeg dan 200ml vruchtenpulp (geen sap) toe aan het mengsel. Dit kan bvb. geplette aardbei zijn.
  3. Klopt het mengsel op met een mixer gedurende 5 minuten tot het stevig wordt.
  4. Giet het bovenop de koekjesbodem en laat 15 minuten opstijven in de koelkast.

Afwerking

Werk bovenaan af met verse aardbeien. Om de kleur beter te behouden en een mooie glans op je taart te krijgen gebruik je best Jelleasy afdekspray. 


Chargement en cours
Chargement en cours