Halloween brownies

Ingrediënten

  1. 400g mix voor brownies Cook & Bake
  2. 3 eieren
  3. 175g boter
  4. 70g smeltchocolade puur Cook & Bake

Materiaal


* met dank aan de enthousiaste Cook & Baker @Greet voor het recept en de foto!
1. Laat de smeltchocolade au bain-marie smelten.
2. Meng alle ingrediënten tot een glad beslag.
3. Vet de bakvorm in. We raden de easy bake spray aan om in 1-2-3 aan de slag te gaan.
4. Verdeel het beslag over een brownie- of muffinvorm.
5. Bak in een voorverwarmde oven op 175°C gedurende ± 40 minuten voor grote platen of ± 20 minuten voor kleine brownies.
6. Laat de brownies koelen en snij deze vervolgens in blokken. 
Snij makkelijk de brownies in stukken met deze snijder. Ook geschikt voor pizza ;-).
Bevestig de rolfondant met de decorgel op het gebak. Gebruik weinig en smeer gelijk uit om vlekken te vermijden.

Rolfondant

is de blok erg hard, leg deze even op een wat warmere plaats. snij een stuk af en begin deze te kneden. Door de warmte van jouw handen zal deze steeds zachter worden. 

1. Rol de fondant tot de gewenste dikte. 
2. Snij dunne repen en leg deze over de brownies. Dit in zig-zag vorm zoals mummieverband. 
3 Gebruik de oogjes van suiker en leg deze tussen het verband. 
--> heb je geen oogjes? Rol kleine bolletjes van de witte rolfondant en rol kleinere zwarte bolletjes. leg deze op mekaar. 
Om makkelijk te werken met rolfondant gebruik hiervoor een mouleerset
Wanneer je rolfondant gebruikt kan het handig zijn om af en toe iets van attributen te gebruiken om de fondant te vormen. Deze 8-delige set is geschikt voor zowel rolfondant als voor marsepein en boetseer toffe figuren. 
Deze stiften met eetbare inkt zijn tof om jouw rolfondant extra leven te geven. Gebruik zoals gewone stiften en klik het dopje op de stift na gebruik.
Met deze rode kleurstof kan je rood aanbrengen op jouw gerecht voor een beetje halloweenbloed. 
Chargement en cours
Chargement en cours