Florentines / kletskopjes
INGREDIËNTEN
- 150g Florentiner mix Cook & Bake
- 150g Geschaafde amandelen Cook & Bake
- Indien gewenst 50g Gekonfijte sinaas- of citroenstukjes Cook & Bake
BEREIDINGSWIJZE
Aantal koekjes: 25 koekjes
Bereidingstijd: 10 minuten
- Neem een vel bakpapier en leg het op de bakplaat.
- Meng alle ingrediënten tot een droge massa.
- Leg kleine porties deeg met de hand op het bakpapier.
- Doe verder tot wanneer de ganse bakplaat vol ligt met porties.
- Opgepast! Er hoeft GEEN water of andere vloeistof bijgevoegd te worden.
- Bakken op +- 180 ° C gedurende +- 5 minuten.
- LET OP : Blijf bij de oven! De koekjes worden zeer snel bruin. De koekjes moeten nog slap zijn als ze uit de oven komen.
- Laat afkoelen op een rooster.
TIPS
Je kan de florentines ook bakken in muffinvormen (indien geen silicone vormen gebruik dan voor alle veiligheid een papieren cakevormpje).Vul de muffinvormpjes tot +- 2 cm met het mengsel.
Bakken : +- 5 à 7 minuten op 180 °C.