Boekweitpannekoeken

Ingrediënten

voor 24 pannenkoeken

Om te serveren:

  • gebakken ontbijtspek
  • eieren
  • Maredsouskaas, geraspt
  • Peterselie
  • Peper naar smaak


Werkwijze

  1. Meng de bloemsoorten, het bakpoeder en het zout in een mengkom.

  2. Voeg het water, de melk en het ei toe en roer goed, zodat je geen klontertjes krijgt.

  3. Laat het beslag een kwartiertje rusten.

  4. Smelt de boter in een pan met antiaanbaklaag.

  5. Giet een kleine soeplepel van het beslag in de pan om een dunne pannenkoek te bakken.

  6.   Van zodra het beslag gestold is, draai je de pannenkoek om.

  7. Maak een spiegelei op de gebakken helft van de pannenkoek en leg er 2 sneetjes gebakken spek naast.

  8. Laat het ei bakken tot de gewenste consistentie.


Tip: Bestrooi voor het opdienen met peterselie en geraspte Maredsouskaas.


Chargement en cours
Chargement en cours